Η επιτυχία ενός προγράμματος στη μικρή οθόνη εξαργυρώνεται μόνο με αριθμούς στους πίνακες τηλεθέασης, ή μπορεί να αποτυπώνεται και με τη δυναμική του στα social media και τη συζήτηση που προκαλείται γύρω από το όνομά του; Το «Greece’s Next top model» του Star, που αναζητά το επόμενο «μεγάλο» μοντέλο της χώρας και σαρώνει ως πρότζεκτ στο εξωτερικό, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην εγχώρια τηλεοπτική πραγματικότητα της σεζόν, με το κανάλι της Κηφισιάς να φαίνεται ότι έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα... 

Η απόδοσή του στο σύνολο του κοινού μπορεί να μην είναι η καλύτερη, όμως οι ιθύνοντες του Star χαμογελούν με τα ποσοστά στο δυναμικό που ξεπερνούν το 20% και στην περίπτωση των γυναικών 18-24 φτάνουν ακόμη και το 59%! Άλλωστε, όπως είναι γνωστό στη διαφημιστική αγορά, αυτό που μετρά είναι το δυναμικό κοινό για το οποίο χτίζονται και βασίζονται ολόκληρα προγράμματα. 

Η επιτυχία, βέβαια, του ριάλιτι μόδας αποδεικνύεται και στα social media, με το Twitter ειδικά να παίρνει φωτιά κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις 21.00 έως και τις 23.00, που παίζεται το πρότζεκτ. Οι χρήστες «τιτιβίζουν» και σχολιάζουν την καυστική κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους Βίκυ Καγιά, Ηλιάννα Παπαγεωργίου, Άγγελο Μπράτη και Δημήτρη Σκουλό, αλλά και τις καλλονές παίκτριες που δημιουργούν συνεχώς εντάσεις. 

Οι κριτές, το κλειδί της επιτυχίας
Πριν ξεκινήσει το «Greece’s next top model», τα ονόματα των τεσσάρων κριτών είχαν αφήσει πολλούς αδιάφορους καθώς κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Από το πρώτο, όμως, επεισόδιο, έδειξαν ότι κρύβουν πολλούς άσσους στο μανίκι τους και ότι είναι αποφασισμένοι να «σφάζουν» με το γάντι τις διαγωνιζόμενες. 

Σχολιάζοντας έντονα τις κοπέλες που είχαν αφεθεί στα χέρια πλαστικών χειρούργων και κόβοντας τις περισσότερες από αυτές, οι τέσσερις κριτές εμφανίζονται ιδιαίτερα απαιτητικοί και στις δοκιμασίες που υποβάλλονται οι καλλονές που βρίσκονται στο σπίτι αυτή τη στιγμή. 

Η Βίκυ Καγιά, ειδικά, γνωρίζοντας πολύ καλά το φορμάτ, καθώς το παρουσίαζε και στον Ant1 παλαιότερα, μιλά στα επίδοξα μοντέλα «έξω από τα δόντια», με τις ατάκες και τα βίντεό της να γίνονται viral. 

Το σπίτι… των εντάσεων & οι παίκτριες που συζητιούνται 
Το σπίτι του ριάλιτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η οικία της ίντριγκας. Οι παίκτριες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα με τις Μικαέλα Φωτιάδου, Εύη Ιωαννίδου και Μέγκι Ndrio να έχουν δημιουργήσει τη δική τους κλίκα και να μην αφήνουν κάτι ασχολίαστο. 

Γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση και αντιδράσεις από τις υπόλοιπες παίκτριες. «Ήταν λες και βαριόταν. Εμφανίζεσαι σε μια κριτική επιτροπή και ήταν έτσι σαν να λέει: Οκ, εγώ σας έχω. Πρώτη αποχώρηση δεν εμφανίζεσαι με αυτό το υφάκι», σχολίασε στο επεισόδιο της Τρίτης η Εύη Ιωαννίδου, με το επόμενο πλάνο να δείχνει την Ειρήνη Ερμίδου εκνευρισμένη να λέει: «Αχ… νευριάζω τόσο πολύ. Ας κρατήσουν τα άλλα εκεί τα ζώα».