Ενάμιση μήνα μόλις μετά την αρχή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν,  «διαζύγια» μεταξύ παρουσιαστών και καναλιών μόνο συναινετικά δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Δημόσιες ανακοινώσεις, καυστικά σχόλια και έντονες αντιδράσεις πρωταγωνιστούν στις παρακάτω υποθέσεις, που απασχόλησαν ιδιαίτερα τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια και κέντρισαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. 

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του Μένιου Φουρθιώτη και του Open. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» βρέθηκε εκτός καναλιού, έπειτα από δικαστική διαμάχη που είχε εδώ και καιρό με τους ιθύνοντες του σταθμού. «Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του», έλεγε η ανακοίνωση του Open, με τον Μένιο να απαντά καυστικά μέσω του δικηγόρου του, Θέμη Σοφού. 

«Η ανακοίνωση είναι περιττή και εμπαθής. Μπορεί η μετάδοση της εκπομπής να διακόπτεται, όμως δεν υπάρχει τελεσίδικη κρίση της δικαιοσύνης και συνιστώ στην διοίκηση του καναλιού, ψυχραιμία και υπομονή», αναφέρθηκε. Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκίνησε όταν ο οικοδεσπότης του Epsilon, τότε, είχε προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς τα νέα στελέχη του καναλιού επιθυμούσαν τη διακοπή της συνεργασίας τους και το «σπάσιμο» συνεπώς του συμβολαίου του. Την περασμένη εβδομάδα η δικαιοσύνη αποφάσισε και το Open άμεσα ενημέρωσε δημοσιογράφους και κοινό για τη λήξη αυτής της συνεργασίας. 

Το γύρο του διαδικτύου, λίγο καιρό πριν, έκανε η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη, στην οποία όχι μόνο δήλωνε την αποχώρησή του από τον Ant1 αλλά «έσφαζε» με το γάντι τα στελέχη του σταθμού του Αμαρουσίου. «Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια. Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης. Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους. 

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου. Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα)…  Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του», ανέφερε ο παρουσιαστής των εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο», για τον οποίο είχε ανακοινωθεί από την περσινή σεζόν ότι αναλαμβάνει χρέη συμβούλου στη late night ζώνη του σταθμού. 

Αν και η επίσημη απάντηση του σταθμού του Αμαρουσίου χαρακτηρίστηκε λακωνική, άνθρωποι του καναλιού διαμήνυσαν ότι τα στελέχη ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένα με τη στάση του Αντώνη Κανάκη. Ο παρουσιαστής μπορεί να μην συμφωνούσε με τις εκπομπές και τους καλεσμένους της late night ζώνης, όμως δεν είχε προβεί σε καμία απολύτως πρόταση προκειμένου να αλλάξει κάτι. Ακόμη, πληροφορίες θέλουν το σταθμό να μην συμφωνούσε με την επιθυμία του Αντώνη Κανάκη να κάνει πρεμιέρα μέσα στο Νοέμβρη και με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν προβαλλόταν μικρός αριθμός εκπομπών. 

Τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς στην TV, το ενδιαφέρον τράβηξε και η αποχώρηση της Μπάγιας Αντωνοπούλου από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1. Η δημοσιογράφος μπορεί ακόμη να μην έχει μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτή την επιλογή της, όμως όπως φαίνεται η απόφασή της είναι οριστική και δεν πρόκειται να επιστρέψει στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη. Αφορμή στάθηκε ένας έντονος καβγάς μεταξύ των δύο συνεργατών, καθώς ο παρουσιαστής έκανε παρατήρηση με φωνές στη Μπάγια για το ότι ασχολείται συνεχώς με το κινητό της. Εκείνη έφυγε ξεσπώντας σε κλάματα και δεν ξαναγύρισε ποτέ. 

«Δημιουργούνται και εντάσεις, αναμφισβήτητα, όταν είσαι πολύ κουρασμένος... Αυτά είναι μία οικογενειακή υπόθεση κι εμείς τα οικογενειακά μας δεν τα βγάζουμε προς τα έξω… Μια χαρά είμαστε και σήμερα μάλιστα θέλουμε να αφιερώσουμε την εκπομπή μας στη Μπάγια μας γιατί έχει τα γενέθλιά της», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στον αέρα της εκπομπής, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό. Όπως αποδεικνύεται, όμως, λύση δεν βρέθηκε, η Μπάγια είναι εκτός εκπομπής, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Ant1.