Λίγες ώρες απέμειναν για το οριστικό τέλος του Mega. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η Digea θα διακόψει τη λειτουργία του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού, όπως ανέφερε με ανακοίνωση.

«H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας MEGA. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018», έγραφε χαρακτηριστικά.

Μετά από 29 χρόνια πορείας, το κανάλι που έγραψε ιστορία ρίχνει τίτλους τέλους, έπειτα από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης καθώς η Τηλέτυπος δεν συμμετείχε στον τελευταίο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Χαριστική βολή» αποτέλεσε η απόφαση του ΣτΕ, όπου απορρίφθηκαν οι προσφυγές της Τηλέτυπος και των εργαζομένων που ζητούσαν να μην πέσει «μαύρο».

Να σημειωθεί ότι, πριν λίγες ώρες, η Τηλέτυπος έχει κάνει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για διακοπή του σήματος προς το ΕΣΡ. Η Αρχή, αν και όρισε ημέρα ακρόασης την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, η Digea επιμένει να κατεβάσει το σήμα του Mega.