Οι τελευταίες λέξεις σε μία μεγάλη ιστορία γράφτηκαν πριν λίγα λεπτά στο ΕΣΡ, καθώς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να «πέσει μαύρο» στο Mega. 24 ώρες μετά την κατάθεση του υπομνήματος των εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου του καναλιού στο ΕΣΡ, στο οποίο ζητούσαν να μην πέσει μαύρο στο κανάλι και διεκδικούσαν θεματική άδεια, η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής ελήφθη. 

Με 6 ψήφους υπέρ του κλεισίματος και 3 κατά, τo ΕΣΡ αποφάσισε  το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι να τερματίσει τη λειτουργία του, κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του σταθμού θα προσφύγουν στο ΣτΕ, καθώς διαφωνούν με την εν λόγω εξέλιξη. 

Όπως γνωστοποιήθηκε, το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ για την εν λόγω απόφαση είναι ότι ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, καθώς επίσης και το ότι δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα. Το κανάλι, ακόμη, δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του.  Από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η απόφαση στη Διαύγεια, η απόφαση τίθεται σε ισχύ. Το ΕΣΡ ενημερώνεται άμεσα από την ΕΕΤΤ, η οποία στη συνέχεια δίνει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.