Ο πρέσβης που μας κακομαθαίνει - το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ντε - για την φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς έχει όπως κάθε χρόνο μεγαλεπήβολα σχέδια. Μετά το live του Mario Biondi που λόγω φωνής διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μίστερ Χριστούγεννα από τον Chris Rea, θα ακολουθήσει στις 23:30 dj set από τον Huey Morgan των Fun Lovin' Criminals.

Το dj set ως γεγονός δεν ικανοποιεί εμάς τους φανατικούς του συγκροτήματος που μυρίζει 90ίλα και smoothιά από χιλιόμετρα, ωστόσο την παροιμία με την Παναγιώταινα την ξέρουμε όλοι υποθέτω. Άλλωστε, ο Μόργκαν από μόνος του είναι μία κατηγορία που για να αραδιάσει κανείς τις ιδιότητες παύλα ταλέντα του χρειάζεται μία ολόκληρη γραμμή απλού τετραδίου, οπότε ok, δικαιολογεί και με το παραπάνω την παρουσία του εκεί. 

Για την ιστορία λοιπόν, ο διεθνούς φήμης μουσικός ως μπροστάρης των Fun Lovin’ Criminals, dj, ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC Radio και συγγραφέας από το 1993 μέχρι και σήμερα έχει μία πολύ ιδιαίτερη αισθητική όσον αφορά στο πώς συνδυάζει την soul με τη funk. Αποδεικνύει εύκολα ότι το fun κομμάτι της δεύτερης -ακόμη και μέσω παιχνιδιάρικων στίχων (π.χ Big Night Out)- δε χρειάζεται να εξουδετερώνει την αισθαντική πλευρά της πρώτης (π.χ There Was A Time). 

Στο dj σετ του ο Morgan σύμφωνα με το δελτίο τύπου «θα αναμείξει ήχους funk, soul, disco, hip hop και rock’n’roll παίζοντας τραγούδια από τα, 70s μέχρι σήμερα, από τη Donna Summer, τους Kool and the Gang, τον James Brown και τους Jackson 5, μέχρι τους πιο σύγχρονους Jurassic 5, Cypress Hill και Michael Kiwanuka, σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες». Ελπίζουμε ότι παράλληλα θα θυμηθεί να συμπεριλάβει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Fun Lovin' όπως επίσης και κάποια από τα καινούργια τους τραγούδια από το άλμπουμ τους Another Mimosa που κυκλοφορεί στις 19 Ιανουαρίου. 

Θυμίζουμε ότι το Another Mimosa έρχεται 20 χρόνια μετά από το σκέτο Mimosa (compilation album), αλλά και 9 από το τελευταίο τους, Classic Fantastic. Καιρός ήταν πια!

Στη λίστα που ακολουθεί, βρίσκεις πρώτο και καλύτερο το νέο τους single του συγκροτήματος, αλλά και 9 ακόμη επιτυχίες του, που ευθύνονται για το ότι τους μνημονεύουμε μέχρι και σήμερα. Δες τις ως ιδανική προθέρμανση για το dj set του Morgan.

Fun Lovin' Criminals - Daylight (feat. Rowetta)

 

Fun Lovin' Criminals - Big Night Out

Fun Lovin' Criminals - Classic Fantastic

Fun Lovin Criminals - There was a time

Fun Lovin' Criminals - Mi Corazon

Fun Lovin' Criminals - Loco

Fun Lovin' Criminals - Ballad Of NYC

Fun Lovin' Criminals - Love Unlimited

Fun Lovin Criminals - Scooby Snacks

Fun Lovin' Criminals - Friday Night

Fun Lovin' Criminals - Korean Bodega