Μπορεί αυτή τη στιγμή οι Έλληνες κινηματογραφόφιλοι, μουσικόφιλοι και φαν των Queen να έχουν προσοχή και βλέμματα στραμμένα στο «Bohemian Rhapsody», την ταινία-ωδή στους Queen που προβάλλεται αυτές τις μέρες, ωστόσο οι μουσικές ταινίες δεν τελειώνουν εδώ.

Έτσι, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, την τιμητική τους έχουν οι Coldplay και οι θαυμαστές τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αφιερωματικό φιλμ για τα 20 χρόνια της μπάντας, το οποίο κινηματογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας tour «A Head Full of Dreams», μία περιοδείας που είδαν περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο.

Η ταινία -η οποία στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά στα Village Cinemas- ακολουθεί τους Coldplay από τα πρώτα βήματα της καριέρας του στις pub του Camden μέχρι σήμερα, όπου και είναι μία από τις σπουδαιότερες μπάντες του πλανήτη, με sold out live εμφανίσεις στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου.

Η «καρδιά» του φιλμ ανήκει φυσικά στην απόλυτα στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, μία σχέση που όπως όλες αποτελείται από τα πάνω της και τα κάτω της.

H επιμέλεια της ταινίας ανήκει στον Ματ Γουάιτκρος, σκηνοθέτη μεταξύ άλλων και του ντοκιμαντέρ για τους Oasis «Supersonic», που είναι μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Για την ακρίβεια πριν καν σχηματίσουν το συγκρότημα. Από την πρώτη κιόλας πρόβα τους σε ένα φοιτητικό δωμάτιο, ο Γουάιτκρος ήταν εκεί για να καταγράψει τη μουσική και τη δυνατή σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Το φιλμ περιέχει εκτενές αρχειακό υλικό, που δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι σήμερα, καθώς και live footage αποτελώντας έτσι την κορύφωση της καριέρας των Coldplay μέχρι σήμερα.