Οι Sober On Tuxedos, ένα από τα αγαπημένα εγχώρια heavy metal συγκροτήματα, επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα με live εμφανίσεις και νέο δίσκο.  

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι Sober μετράνε ήδη 10 χρόνια πορείας, πολλές live εμφανίσεις και ένα άλμπουμ με τίτλο «Welcome to the Liquor Store» που κυκλοφόρησε το 2016 από τη Music Links Knowledge και σκαρφάλωσε στο Νο 35 του Τop 75 των charts της IFPI.

Το γκρουπ μεταξύ άλλων έχει παίξει επίσης στο πλευρό των Nighstalker, 1000mods, Need, Mother Of MIllions και Potergeist. Επιπλέον στα τέλη του Νοεμβρίου του 2016 διοργάνωσαν το δικό τους Sober Fest

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, οι Sober On Tuxedos ανανεώνουν το ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό από τη σκηνή του Ίλιον Plus όπου θα εμφανιστούν με τις Ρόδες United. Λίγο πριν το live, ο Στέλιος Μαγαλιός, η δυναμική φωνή της μπάντας και γνωστός από τη συμμετοχή του στο The Voice, μιλάει στο Reader.gr. 

Live και νέος επερχόμενος δίσκος. Δυναμική επάνοδος για την μπάντα, για την οποία ξεκινά μια νέα περίοδος. Σε τι φάση βρίσκεστε;
Αυτή την στιγμή επικρατεί ένας χαμός όσο αφορά τις υποχρεώσεις της μπάντας, μιας και μετά από το live της Παρασκευής, μπαίνουμε απευθείας στο studio για ηχογραφήσεις.

Ποιος είναι ο ήχος του νέου σας δίσκου και πόσα μπορούμε να πούμε για αυτόν;
Ο ήχος μας αλλάζει. Η ταυτότητα μας παραμένει ίδια. Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με όλους σας. 

Ποιες είναι οι μπάντες που έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;
Είναι μία ερώτηση που αν την απαντήσω, θα πιάσει την μισή σελίδα. Θα την αποφύγω λοιπόν, για να μην αφήσω καμία μπάντα στην απέξω. 

Έγινε ένα πέρασμα και από το Voice, πόσο βοήθησε αυτό και γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τελικά επιτυχία μετά τα talent shows;
Βοήθησε πάρα πολύ. Αρκεί να έχεις πλάνο για μετά και να μην περιμένεις χάρες.

Έχουν βελτιωθεί τα πράγματα για τις metal μπάντες στη χώρα μας ή συνεχίζουμε να τις αντιμετωπίζουμε διστακτικά και επιφυλακτικά;
Νομίζω ότι τα εισιτήρια που κόβονται και τα events που διοργανώνονται από και για ελληνικά σχήματα μιλάνε από μόνα τους.

Έχει «αρχηγό» η μπάντα, πρέπει να έχει;
Προφανώς. Εμείς ας πούμε, έχουμε τέσσερις.

Ποιο το σχόλιό σας για το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα με την συναυλία των Rotting Christ (η οποία τελικά θα γίνει το Μάιο).
Καταγγέλλουμε τον, φανερά θερμό υποστηρικτή της death metal, Δήμο Πατρέων που επιτρέπει τα live των Septic Flesh.

Ποια καλοκαιρινή συναυλία ξένου καλλιτέχνη στη χώρα μας δεν θα χάσετε με τίποτα;
Ο σκοπός είναι, να μας μείνουν λεφτά, για να παμε σε όλες.

Σε επίπεδο live τι έρχεται μετά το Ίλιον Plus;
Υπάρχει ένα tour -για τον νέο δίσκο- στα σκαριά, που θα ανακοινώσουμε στα social media. Όσον αφορά τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, όλα εξαρτώνται από την ολοκλήρωση  των εργασιών του νέου αλμπουμ.

Πληροφορίες
Ίλιον Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα)                                                                         
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 7€ 
On Spot: 9€