Ενόσω όλος ο κόσμος ασχολείται με το Game Of Thrones και κάποιοι από εμάς σφυρίζουμε ανενόχλητοι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το soundtrack του συναγωνίζεται σε εμπορικότητα την ίδια τη σειρά. Αν ακούσεις το Power Is Power από SZA, The Weeknd και Travis Scott, θα καταλάβεις τι εννοώ. Αντίστοιχα, η Madonna κάνει ό,τι μπορεί και σε καλές τιμές για να στρέψει τα βλέμματα όλων στη νέα της δουλειά. Βαριέμαι. 

Πολύ κινηματογραφικά, το καθένα με διαφορετικό τρόπο τα tracks των Tycho και Four Tet, Easy και Teenage Birdsong, αντίστοιχα, ενώ η Peggy Gou μετά το Starry Night της που ήδη παίζει παντού, μας τροφοδότησε με το καλούτσικο Han Pan επίσης. 

Κατά τ' άλλα, οι Keep Shelly in Athens επανήλθαν στη γνωστή τους «ατμόσφαιρα» με νέο single, το I Don't Need You (feat. Ocean Hope), βέβαια αν με ρωτήσεις, θεωρώ κλάσεις ανώτερο το Bendable που προηγήθηκε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το single God Bless Our Souls από την ανερχόμενη Morgan Saint. 

Στα δικά μας 7 τέλεια τώρα:

LEISURE - On My Mind
Δε λέγαμε για το τζόκερ καλύτερα την προηγούμενη εβδομάδα; Οι Νεοζηλανδοί μας έχουν συνηθίσει σε ωραία τραγούδια και εδώ έχουμε ένα ολόφρεσκο δικό τους. 

Gerry Read - It'll all be over (DJ Koze Radio Edit Remix)
Δεν είμαι πολύ αντικειμενική με τον Koze γιατί αγαπάω το groove της δουλειάς του. Αυτό πάντως, μυρίζει καλοκαίρι από χιλιόμετρα. 

Beck - Saw Lightning
Ο Beck επανήλθε σε φυσιολογικά για τη μουσική του πορεία επίπεδα, χωρίς προσωπικά να με έχει χαλάσει η αλλαγή που μεσολάβησε στο ενδιάμεσο. Πειραματισμός λέγεται, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και συχνά φέρνει ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 

Dinah Jane - Heard It All Before
Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές TLC και Toni Braxton. Δεν είναι κακό ούτε το Pass Me By. Το μόνο που θα αφαιρούσα από το βίντεο κλιπ της Dinah είναι η λαμπιρίζουσα σκιά α λα απρόοπτη βάφτιση-μπουζουκλερί.

X Ambassadors - HEY CHILD
H αλήθεια είναι ότι μετά το Boom, το εν λόγω single δεν ακούγεται κακό, απλώς κάπως... λίγο. Ολοκληρωμένο το Orion άλμπουμ τους κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου.

Σtella - Samba
Νέο απόκτημα της Arbutus η Σtella που το γιορτάζει με νέο single. Κάποιος στα σχόλια στο YouTube το χαρακτήρισε smooth tsifteteli και το θεωρώ εξαιρετικά εύστοχο και καθόλου προσβλητικό. 

Au/Ra - Assassin
Δε θα σταματήσω ποτέ να σοκάρομαι μάλλον με ηλικίες (και κυρίως με τις χρονολογίες γέννησης στις οποίες αντιστοιχούν). Δεκαεπτάχρονη και πολλά υποσχόμενη που το 2016 πρόλαβε να σκοράρει 16 εκατ. διαδικτυακές μεταδόσεις με το πρώτο της single. Δεν περιγράφω άλλο.