Τρεις οίκοι του «Game of Thrones» - Σταρκ, Λάνιστερ, Ταργκάριεν – συναντούν τρεις εμβληματικές κιθάρες της Fender – Telecaster, Jaguar, Stratocaster. Το αποτέλεσμα είναι η Game of Thrones Sigil Collection, τρία από τα ωραιότερα και ακριβότερα μουσικά όργανα που έχουμε δει.

Η House Stark Telecaster διακρίνεται για το λιτό αλλά επιβλητικό της στυλ, με ξύλο και μέταλλο, κάτι που θα μπορούσε – λέμε τώρα – να είχε φτιαχτεί στα εργαστήρια του Γουίντερφελ. Είναι η φθηνότερη από τις τρεις, στα 25.000 δολάρια. Η House Lannister Jaguar είναι μέσα στο χρυσάφι, με περίτεχνες διακοσμήσεις, και κοστίζει 30.000 δολάρια. Όσο για τη House Targaryen Stratocaster, μόνο και μόνο η δουλειά που έπεσε ώστε το σώμα της να θυμίζει λέπια δράκου, δικαιολογεί (σύμφωνα με το Custom Shop της Fender) την τιμή των 35.000 δολαρίων.

Την ιδέα για τις κιθάρες είχε ο ένας εκ των δύο δημιουργών του τηλεοπτικού «Game of Thrones», ο Ντ. Μπ. Βάις. Μπορείτε να τον δείτε στο παρακάτω βίντεο, όπου τις κιθάρες δοκιμάζουν τρεις μεγάλοι κιθαρίστες: ο Σκοτ Ίαν των Anthrax, ο Τομ Μορέλο των Rage Against The Machine και ο Νούνο Μπέτενκορτ των Extreme. Μαζί τους, σε μια φοβερή διασκευή του μουσικού θέματος του «Game of Thrones» για 5 κιθάρες, ο συνθέτης του, Ραμίν Τζαβάντι.