Πέρασαν τρία χρόνια από όταν ο Prince βρέθηκε νεκρός στη Μινεάπολις, το μέρος όπου γεννήθηκε το 1958. Θυμίζουμε ότι τότε, η Daily Mail είχε δημοσιεύσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο είχε καταγραφεί η κλήση στο κέντρο πρώτων βοηθειών από το σπίτι του θρυλικού τραγουδιστή. Πιο συγκεκριμένα, μία αντρική φωνή έλεγε ότι ο Prince είχε βρεθεί αναίσθητος μέσα στο ασανσέρ της έπαυλής του. «Υπάρχει ένας άνδρας που δεν αναπνέει», ακούγεται να διαπιστώνει και αμέσως έρχεται η επιβεβαίωση: «ναι, είναι ο Prince».

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκατομμύρια κόσμου έσπευσαν να θυμηθούν ή να ανακαλύψουν για πρώτη φορά τις μεγάλες επιτυχίες του, με αποτέλεσμα μία μέρα μετά τον θάνατό του να έχουν πωληθεί 200.000 άλμπουμ και περισσότερα από ένα εκατ. τραγούδια μέσω digital download. Σύμφωνα με το Forbes δηλαδή, οι μεγαλύτερες πωλήσεις άλμπουμ για το 2016 έφεραν εν ολίγοις το όνομα του εκλιπόντος Prince, με τον αριθμό των βινύλιων, CDs ή digital downloads να αγγίζει τα 2,2 εκατομμύρια!

Την ίδια ξέφρενη ανοδική πορεία -όσον αφορά στο κομμάτι των θεάσεων- εννοείται ότι ακολούθησαν βίντεο στο YouTube με live εμφανίσεις του καλλιτέχνη. Πέντε από τις πιο ιστορικές, «ξεσκονίζουμε» παρακάτω: 

Το δικό του μισάωρο στο Super Bowl του 2007 με άρωμα Purple Rain

 

To αφιέρωμα στον Τζορτζ Χάρισον για την είσοδό του στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004


Στα βραβεία Grammy του 1985


Το soundcheck συναυλίας του στην Ιαπωνία το 1990

Η ακουστική εκδοχή του Cream στο MTV το 2004