Πριν 40 χρόνια ακριβώς, στις 27 Απριλίου 1979 ο Όζι Όσμπορν είδε την πόρτα της εξόδου από τα υπόλοιπα μέλη των Black Sabbath.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την περίοδο ο Ozzy είχε εκτροχιαστεί εντελώς λόγω της υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να αναδύονται συνεχώς προβλήματα μεταξύ των μελών της μπάντας. Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «I Am Ozzy», ο frontman των Black Sabbath που ένιωσε να του πέφτει κεραμίδα στο κεφάλι, θυμάται: «Κάναμε κάποιες πρόβες στο L.A., και ήμουν μαστουρωμένος, αλλά εκείνη την εποχή ήμουν μαστουρωμένος όλη την ώρα. Ήταν προφανές ότι ο Μπιλ (Γουόρντ) είχε σταλεί από τους άλλους, καθώς ο ίδιος δεν ήταν ο τύπος που θα μου έλεγε από μόνος του "απολύεσαι". Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τα λόγια του, αλλά η ουσία ήταν ότι ο Τόνι (Αϊόμι) θεωρούσε ότι ήμουν τρελός, χαμένο κορμί και χαμένος χρόνο για κάθε ενδιαφερόμενο».

Έως το 1979 με τον Ozzy οι Black Sabbath κυκλοφόρησαν 8 studio, αναδείχτηκαν ως ένα από τα καλύτερα γκρουπ της εποχήε (και όλων των εποχών) και πρωτοπόροι του  heavy metal ήχου. 

Στα απομνημονεύματα του ο Αϊόμι λοιπόν, υπερασπίστηκε τον εαυτό του για την αποπομπή του Ozzy γράφοντας: «Ο Ozzy φαίνεται να πιστεύει ότι εγώ ήμουν εκείνος που τον έδιωξε, αλλά εγώ απλώς μιλούσα για λογαριασμό της μπάντας και προσπαθούσα να κάνω το πράγμα να προχωρήσει. Κάποιος έπρεπε να κάνει μια κίνηση, κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικά ακόμα εκεί θα ήμασταν τώρα, μένοντας όλοι στην απέξω».

Περιγράφοντας επίσης την κατάσταση του συγκροτήματος όταν έδιωξαν τον Ozzy με τα ναρκωτικά να έχουν πάρει το πάνω χέρι μέσα στην μπάντα, ο Αϊόμι ανέφερε: «Ήμασταν μαζί για μια δεκαετία, αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι μαζί. Υπήρχαν τόσα πολλά ναρκωτικά, αλκοόλ, ξενύχτια, γυναίκες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ποτέ δεν μαλώσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι όταν φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε πλέον να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας».

Το «νονό της heavy metal» διαδέχτηκε ο επίσης θρυλικός Ρόνι Τζέιμς Ντίο. Με τον Ντίο στα φωνητικά μέχρι και το 1982 όταν και έφυγε, οι Sabbath κυκλοφόρησαν τρία πολύ επιτυχημένα studio άλμπουμ. Ακόλουθησε ακόμα ένας δίσκος, το «Dehumanizer» ​​​του 1992 όταν οι δρόμοι των Black Sabbath με τον Ντίο συναντήθηκαν ξανά και συνέχισαν την κοινή τους πορεία για άλλα τέσσερα χρόνια.

Μετά τη δεύτερη φυγή του Ντίο, οι Sabbath προετοίμασαν το έδαφος για το πρώτο (από τα πολλά) reunion με τον Ozzy, το οποίο έγινε το 1997. Το 2013 μάλιστα, οι Sabbath με frontman τον Ozzy αλλά χωρίς τον Γουόρντ κυκλοφορούν μετά από δεκαετίες το πρώτο τους ολοκληρωμένο νέο άλμπουμ με τίτλο «13».