Ο πρώην λογιστής των Deep Purple καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση επειδή έκλεψε 2.2 εκατ λίρες Αγγλίας από το συγκρότημα.

Η καταδικαστική απόφαση για τον Ντίπακ Ράο βγήκε την Τρίτη 30 Απριλίου, μετά την αποκάλυψη ότι είχε μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά στη δική του εταιρεία SurreyLive από τους λογαριασμούς των εταιρειών Deep Purple Overseas Ltd και HEC Enterprises Ltd στις οποίες ήταν οικονομικός διευθυντής. Κατόπιν ο Ράο έριξε τα λεφτά σε διάφορα επενδυτικά σχέδια τα οποία προέκυψαν απάτη με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τα χρήματα που είχε καταχραστεί.

Η απάτη του Ράο ανακαλύφθηκε από τα μέλη των Deep Purple το 2014 και από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι από το 2008 έως το 2014 ο Ράο μετέφερε χρήματα από τις εταιρείες των Deep Purple στους δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ράο κατάφερε να κρύψει τις ύποπτες αυτές συναλλαγές από τις οικονομικές εκθέσεις, περιορίζοντας παράλλληλα την πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκροτήματος. Ο Ράο απομακρύνθηκε από τη θέση του τον Νοέμβριο του 2014, όταν αποκαλύφθηκαν τα κλεμμένα κεφάλαια.

Οι δικηγόροι του Ράο υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους πήρε τα λεφτά «σε μια στιγμή τρέλας» και ότι συνέχιζε να κλέβει χρήματα για να καλύψει τη χασούρα του. «Η συμπεριφορά του πρέπει να θεωρηθεί ως η συμπεριφορά ενός ανόητου ανθρώπου που έχασε τον έλεγχο», δήλωσε η υπεράσπισή του. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Ράο οφείλει να υπηρετήσει τουλάχιστον το ήμισυ της ποινής του ενώ έχει αποκλειστεί από τη θέση διευθυντή οποιασδήποτε επιχείρησης έως το 2028.