Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, τα τραγούδια του Εντ Σίραν και του Φρανκ Σινάτρα είναι τα πιο δημοφιλή κομμάτια σε κηδείες, καθώς παραμένουν κύριες επιλογές των ανθρώπων που επιθυμούν να αποχαιρετήσουν μετά μουσικής το οικείο τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, το πασίγνωστο τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «My Way» βρίσκεται στην κορυφή της μακάβριας αυτής λίστας του μεγαλύτερου γραφείου κηδειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Co-op Funeralcare, φέτος, για πρώτη φορά από το 2002 στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν παραδοσιακοί θρησκευτικοί ύμνοι που συνοδεύουν συνήθως τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Στις πρώτες θέσεις των επιλογών και συγκεκριμένα στο Νο6, βρίσκεται ακόμα το τραγούδι που έγραψε ο Έντ Σίραν για τη γιαγιά του με τίτλο «Supermarket Flowers»,  όπως και το «You Raise Me Up» των Westlife που ακολουθεί στο Νο8 .

Δημοφιλή επίσης κομμάτια σε κηδείες είναι τα «Stairway To Heaven» των Led Zeppelin, το «Bat Out Of Hell» του Meat Loaf και το «Angels» του Ρόμπι Γουίλιαμς. 

«Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι πιο πολύ από όλα σε μια κηδεία, είναι ένα τραγούδι που να περιέχει το προσωπικό και οικείο στοιχείο» δήλωσε στον Guardian μέλος της Εκκλησίας της Αγγλίας και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι που έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο θέλουν να το αποχαιρετίσουν με το σάουντρακ της ζωής τους, γεγονός που τους βοηθάει να το θρηνήσουν αλλά και να το θυμούνται. Η μουσική είτε είναι θρησκευτική είτε όχι, είναι σημαντικό κομμάτι μιας κηδείας», καταλήγει.