Ακυρώνεται το DJ set που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Κιθ Φλιντ στο επερχόμενο Γκλάστονμπερι το καλοκαίρι.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω facebook ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος, Γκιζ Μπατ (κατά κόσμον Γκράχαμ Μπατ), ο οποίος για μια ώρα βρισκόταν πίσω από τα decks του «Keith Flint Appreciaton Hour» στο Shangri-La.

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά αποσύρομαι από το DJ set "Keith Flint Appreciaton Hour"», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook προσθέτοντας: «Ο κόσμος το εξέλαβε ως ενέργεια αυτοπροβολής μου και δεν θα ήθελα να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Επίσης, νιώθω ότι δεν είμαι αντάξιος της τόσο μεγάλης προβολής που έχει πάρει από τον Τύπο».

Παράλληλα, αφού ευχαρίστησε τους φαν για «την εμψύχωση και την αγάπη τους», εξήγησε ότι το εν λόγω αφιέρωμα έχει ενοχλήσει και εκείνους που βρίσκονται στο περιβάλλον του Φλιντ αναφέροντας: «Ο λόγος της αποχώρησής μου δεν έχει να κάνει με τα τρολ του ίντερνετ αλλά με το ότι ενοχλήθηκαν ορισμένοι άνθρωποι που ήταν κοντά στον Φλιντ και εγώ δεν είχα καμία πρόθεση να συμβεί κάτι τέτοιο. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να προκαλέσω ταραχή σε ανθρώπους οι οποίοι θρηνούν και θα θρηνούν για πολύ καιρό ακόμα».

Ο Μπατ αποκάλυψε ότι σκοπεύει να τιμήσει με διαφορετικό τρόπο τον Φλιντ, εστιάζοντας στην ψυχική υγεία έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ότι καπηλεύεται μια τραγική κατάσταση.

Κλείνοντας την ανάρτησή του ο Μπατ σημείωσε: «Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Θα το ήθελα αλλά θέλω να σεβαστώ τα συναισθήματα και τις επιθυμίες των άλλων ανθρώπων και αυτός είναι ο λόγος που αποχωρώ». 

Θυμίζουμε ότι το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου