Ένα νέο τραγούδι από το επερχόμενο, μετά θάνατον, άλμπουμ του Αvicii μόλις κυκλοφόρησε.

Το κομμάτι θα βρίσκεται στο δίσκο «ΤΙΜ» και είναι το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορεί μετά το θάνατό του. Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος Σουηδός DJ και παραγωγός Avicii, κατά κόσμον Τιμ Μπέργκλινγκ, αυτοκτόνησε στις 20 Απριλίου 2018.

Πριν το θάνατό του ο γνωστός DJ ετοίμαζε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ το οποίο είχε ολοκληρώσει κατά 80%. Έτσι, ένα χρόνο μετά το θάνατό του, η οικογένεια του Avicii πήρε την απόφαση να μοιραστεί τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του. 

Στο «Tough Love» συμμετέχουν οι Agnes και Vargas & Lagola, με το δίδυμο να υπογράφει το κομμάτι μαζί με τον Avicii.  

Για την ολοκλήρωση του τραγουδιού στηρίχτηκαν στα e-mail και στα σημειώματα που άφησε ο Avicii ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο όραμα του αδικοχαμένου DJ.

Συγκεκριμένα στις σημειώσεις του ο νεαρός έγραφε: «Πρέπει να είναι ντουέτο. Το πιο cool πράγμα θα ήταν αν υπήρχε ένα πραγματικό ζευγάρι να το τραγουδήσει. Ή ένα ζευγάρι που έχει συνεργαστεί τόσο πολύ ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ζευγάρι».

Την επιθυμία του εκπλήρωσαν οι Vincent Pontare και Agnes Carlsson που είναι μαζί από το 2009 και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις μαζί του.

Το «Tough Love» αντλεί ανατολίτικες επιρροές με έντονο το ethnic στοιχείο, αντανακλώντας τη μελέτη του Avicii για την παραδοσιακή μουσική της βορειοδυτικής Ινδίας.

«Περιέργως, οι ινδικές επιρροές κουμπώνουν τέλεια στο τραγούδι στο οποίο εργαζόμασταν, κάτι που ήταν τόσο χαρακτηριστικό του Tim. Ήταν μια ιδιοφυΐα της μελωδίας», αναφέρει ο  Pontare.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του επερχόμενου άλμπουμ «TIM» θα παραχωρηθούν στο Ίδρυμα «Tim Bergling», το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του Σουηδού DJ με σκοπό να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία.