Η Μαντόνα έφτασε χθες βράδυ με ιδιωτικό τζετ στο Τελ Αβίβ και θα εμφανιστεί κανονικά στον τελικό της Eurovision το Σάββατο 18 Μαΐου, απογοητεύοντας τους φαν που της ζητούσαν να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό.

«Δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω την πολιτική ατζέντα κάποιου, ούτε θα σταματήσω να μιλάω κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου και αν αυτές σημειώνονται στον κόσμο», απάντησε η τραγουδίστρια σε ανακοίνωσή της μέσω του Reuters. «Ραγίζει η καρδιά μου κάθε φορά που ακούω για τις αθώες ζωές που χάνονται σε αυτήν την περιοχή και για την βία, που τόσο συχνά διαιωνίζεται για να εξυπηρετεί τους πολιτικούς στόχους ανθρώπων που επωφελούνται από αυτή την αρχαία διένεξη. Ελπίζω και εύχομαι να απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν τον φοβερό κύκλο της καταστροφής και να δημιουργήσουμε ένα νέο μονοπάτι προς την ειρήνη».

Η Μαντόνα συνοδευόμενη από ένα μεγάλο κομβόι οχημάτων και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο ξενοδοχείο Dan όπου θα διαμείνει. Στον τελικό του Σαββάτου η 60χρονη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια, με το ένα να προέρχεται από το άλμπουμ «Madame X» που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.