Ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα και συνονόματός του μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα μας παρουσιάζουν ένα ανέκδοτο τραγούδι του αείμνηστου συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού που έχει τίτλο «Για Χάρη Του Βασιλικού».

Του στίχους του κομματιού που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, υπογράφει ο Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος και από τις πρώτες νότες μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα.

Θέλοντας να δώσει συνέχεια στο έργο του παππού του, το οποίο μεταφέρει υπό το δικό του μουσικό πρίσμα, ο Γιώργος Ζαμπέτας junior με το τραγούδι που ακολουθεί, μας προϊδεάζει για το ολοκληρωμένο και ιδιαίτερο project που έρχεται, με ακυκλοφόρητα τραγούδια του αλησμόνητου καλλιτέχνη, το οποίο γεφυρώνει το χθες και το σήμερα.

Συνθέτης, βάρδος και μετρ του μπουζουκιού, ο Γιώργος Ζαμπέτας, που «έφυγε» το 1992, έγραψε τη δική του μοναδική σελίδα στο λαϊκό τραγούδι, αφήνοντας μία σπουδαία παρακαταθήκη με εκατοντάδες κομμάτια και αναδεικνύοντας, παράλληλα, μία ολόκληρη γενιά τραγουδιστών. Από τη δεκαετία του ’50, οπότε και ξεκίνησε την καριέρα του, μέχρι το τέλος της ζωής του, δε σταμάτησε να γράφει και να εκπλήσσει το κοινό κάθε εποχής, δημιουργώντας μια δική του «σχολή».