Πέθανε ο ζωγράφος και γραφίστας, Λόρενς Κάρολ, ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε τα περιβόητα εξώφυλλα των Slayer.

Ο Κάρολ, ο οποίος θεωρείται από τους σπουδαιότερους εικονογράφους του 20ού αιώνα άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 21 Μαΐου σε ηλικία 65 ετών.

Γεννήθηκε στην Μελβούρνη το 1954 και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Έγινε γνωστός για τα τέσσερα εμβληματικά εξώφυλλα των δίσκων του trash metal συγκροτήματος των Slayer για τα οποία δέχτηκε κριτικές για τη δαιμονική υπερβολή τους. Έργα του Κάρολ έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές γκαλερί και μουσεία του πλανήτη, καθώς και σε διεθνή έντυπα όπως τα: New York Times, The Los Angeles Times, Newsweek. 

Συγκεκριμένα το πρώτο εξώφυλλο που σχεδίασε ο Κάρολ ήταν για το άλμπουμ «Reign In Blood» του 1986. Ακολούθησε το «South Of Heaven» του 1988 και το «Seasons In The Abyss» το 1990. Το τελευταίο εξώφυλλο που σχεδίασε για τους Slayer ήταν για το άλμπουμ του 2006 «Christ Illusion».

Σε συνέντευξή του στο Revolver το 2010 ο ίδιος είχε σχολιάσει το γεγονός ότι καλλιτέχνες δεν του ζητούν να σχεδιάσει εξώφυλλα των δίσκων τους σημειώνοντας «πιστεύω ότι φοβούνται το αποτέλεσμα. Μου έχουν πει ότι τα έργα μου είναι πολύ σκοτεινά για τους περισσότερους μουσικούς. Οπότε, οι Slayer μου ταίριαξαν απόλυτα».

Θυμίζουμε ότι φέτος το καλοκαίρι, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τους Slayer για τελευταία φορά ζωντανά στις 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 1oυ Athens Rock Festival.