Το παλαιότερο δισκοπωλείο του κόσμου, το Spillers Records στο Κάρντιφ, την πρωτεύουσα της Ουαλίας, απαγόρευσε τους δίσκους του Morrissey.

Mε τον τρόπο αυτό θέλησε η ιδιοκτήτριά του, να δείξει την αντίθεσή της και να απαντήσει στον Βρετανό καλλιτέχνη για τη συνεχή υποστήριξη που δείχνει στο ακροδεξιό βρετανικό κόμμα «For Britain» που ηγείται η Αν Μαρί Γουότερς.

Πρόσφατα μάλιστα ο «Moz» εμφανίστηκε στις συναυλίες του, καθώς και στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον, φορώντας στο πέτο του την κονκάρδα της βρετανικής ακροδεξιάς παράταξης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Στη συνέχεια, η Γουότερς με μήνυμά της μέσω βίντεο ευχαρίστησε το πρώην frontman των Smiths για την υποστήριξη που οδήγησε στη διάδοση της παράταξης της.

Μιλώντας στο walesonline, η Άσλι Τοντ, ιδιοκτήτρια του δισκοπωλείου, κατακεραυνώνει τον 60χρονο Βρετανό δηλώνοντας: «Είμαι λυπημένη, αλλά τελικά δεν εκπλήσσομαι που το Spillers δεν μπορεί πλέον να διαθέσει τις κυκλοφορίες του Morrissey. Εύχομαι μόνο να το είχα κάνει νωρίτερα.». 

Για την ιστορία σημειώνεται ότι το κατάστημα δίσκων άνοιξε για πρώτη φορά της πόρτες του στο Κάρντιφ το 1894 και οφείλει το όνομά του στον τότε ιδιοκτήτη του Χένρι Σπίλερ.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Morrissey για το κόμμα της Γουότερς έγινε το 2018 σε συνέντευξή του στο blog Tremr, δηλώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσει ένα πολιτικό κόμμα. «Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα ψηφίσω για ένα πολιτικό κόμμα. Δεν νομίζω ότι η λέξη ρατσιστής έχει άλλη σημασία, εκτός από το να σημαίνει "δεν συμφωνείτε μαζί μου, άρα είστε ρατσιστής". Οι άνθρωποι μπορούν να είναι εντελώς, εντελώς ηλίθιοι». 

Αναφέρεται ότι στις 25 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του 60χρονου Βρετανού με τίτλο «California Son».