Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία της ροκ επιτέλους διορθώθηκε. Τα τελευταία 22 χρόνια οι Verve δεν έβγαζαν ούτε δεκάρα από τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, το «Bittersweet Symphony», καθώς είχαν αναγκαστεί να παραχωρήσουν τα δικαιώματά του στους Rolling Stones. Ο λόγος ήταν το χαρακτηριστικό sample από το τραγούδι των Τζάγκερ – Ρίτσαρντς «The Last Time» που είχαν χρησιμοποιήσει οι Verve. Και μάλιστα ούτε καν από το πρωτότυπο τραγούδι, αλλά από μια ορχηστρική εκδοχή του από την Andrew Oldham Orchestra.

Ενώ η αρχική συμφωνία ήταν να μοιραστούν τα έσοδα 50/50, όταν το τραγούδι έγινε επιτυχία η πλευρά των Stones απαίτησε το 100% ή την απόσυρση του κομματιού – και το δικαστήριο τους δικαίωσε.

Όπως αποκάλυψε όμως ο Ρίτσαρντ Άσκροφτ των Verve παραλαμβάνοντας χθες βραβείο καριέρας στα Igor Novello Awards «τον περασμένο μήνα ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς παραχώρησαν όλα τα δικαιώματά τους στο “Bittersweet Symphony”, κάτι πολύ μεγαλόψυχο εκ μέρους τους». 

Μάλιστα ο Άσκροφτ τόνισε ότι υπεύθυνος για όλη αυτή την άσχημη κατάσταση ήταν ο μακαρίτης μάνταζερ των Stones Άλεν Κλάιν και όχι τα μέλη του συγκροτήματος. «Δεν είχα ποτέ θέμα με τους Rolling Stones», δήλωσε στο BBC. «Ήταν ανέκαθεν η μεγαλύτερη ροκ μπάντα στον κόσμο».