Πόσες εκατοντάδες πίτσες αγοράζει κανείς με 22.400 δολάρια; Πάντως το χάρτινο πιάτο που αγοράστηκε σε αυτή την τιμή σε δημοπρασία είχε για τελευταία φορά πίτσα επάνω του πριν από 29 χρόνια. Την είχε φάει ο αρχηγός των Nirvana Κερτ Κομπέιν, ο οποίος στη συνέχεια γύρισε το πιάτο και έγραψε μία setlist συναυλίας στο πίσω μέρος με μαρκαδόρο.

Αυτό το χάρτινο πιάτο - μαζί με μια δακτυλογραφημένη επιστολή αυθεντικότητας - πουλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέσω της δημοπρασίας του Julien's «Music Icons» (Είδωλα της Μουσικής). Ο οίκος δημοπρασιών είχε εκτιμήσει ότι το πιάτο θα έφθανε την τιμή των 1.000 έως 2.000 δολαρίων, αλλά για τον αγοραστή του άξιζε τελικά πολλά περισσότερα.

Σύμφωνα με την επιστολή αυθεντικότητας, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Nirvana έφαγε από το πιάτο πριν από μια συναυλία στις 23 Απριλίου 1990, στο Club 9:30 στην Ουάσινγκτον.
Ο Τζόνι Ριγκς του συγκροτήματος THUD που άνοιγε τη συναυλία των Nirvana εκείνο το βράδυ, φρόντισε να πάρει το πιάτο. «Αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας», γράφει ο Ριγκς στην επιστολή αυθεντικότητας. «Μια χειρόγραφη λίστα τραγουδιών από τον Κερτ πριν από το χτύπημα της φήμης. Δεν βλέπετε πολλές τέτοιες πια. Οι περισσότερες που ακολούθησαν δεν ήταν χειρόγραφες». Το πιάτο συνοδεύεται επίσης από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για τη συναυλία εκείνης της βραδιάς. Ενώ στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε επίσης μια πράσινη ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στην τελευταία φωτογράφηση του το 1993, έναντι 75.000 δολαρίων.

Ο Κερτ Κομπέιν έβαλε τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου 1994, στο σπίτι του κοντά στη λίμνη Ουάσιγκτον στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.