Έξι ημέρες πριν από τη μεγάλη και πολυαναμενόμενη συναυλία των Cure στην Αθήνα και το Ejekt Festival στις 17 Ιουλίου, στις κινηματογραφικές αίθουσες του πλανήτη θα κυκλοφορήσει η επετειακή συναυλία που έδωσε πέρσι το συγκρότημα στο Hyde Park του Λονδίνου για τα 40 χρόνια της καριέρας τους.

Η προβολή της μουσικής ταινίας των Cure με τίτλο «Anniversary 1978 – 2018: Live in Hyde Park London» θα γίνει για μια μόνο ημέρα, στις 11 Ιουλίου. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τις 6 Ιουνίου, ωστόσο οι Έλληνες φαν των Cure θα κάνουν καλή προθέρμανση πριν το live των Cure στη χώρα μας, απολαμβάνοντας το μουσικό φιλμ στις 11 αλλά και στις 13 Ιουλίου στα Village Cinemas. H προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του συγκεκριμένου site.

Θυμίζουμε ότι στην περσινή τους συναυλία του στο Hyde Park οι Cure έπαιξαν εμβληματικά κομμάτια από το σύνολο της πορείας τους. «Ήταν πραγματικά ο πιο τέλειος τρόπος να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια της μπάντας» δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή του ο frontman των Cure, Ρόμπερτ Σμιθ και πρόσθεσε «ήταν μια υπέροχη μέρα που δεν θα ξεχάσει κανείς μας ποτέ».

Στη συναυλία ακούστηκαν κομμάτια που είχε χρόνια να παίξει το γκρουπ όπως τα «Boys Don’t Cry’s», «Jumping on Someone Else’s Train», «Three Imaginary Boys», «Grinding Halt» και φυσικά τραγούδια από το «Disintegration» που στις 2 Μαΐου συμπλήρωσε 30 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Το φιλμ φέρει την υπογραφή του Τιμ Πόουπ ο οποίος έχει σκηνοθετήσει τα κλιπ του συγκροτήματος για τα τραγούδια «Friday I’m in Love», «Pictures of You» και «Lovesong», κ.ά. μετρώντας 37 χρόνια συνεργασίας μαζί τους. Για το επερχόμενο φιλμ ανέφερε ο Πόουπ: «'Ηθελα όσοι δουν την ταινία να νιώσουν ότι βρίσκονται στην καρδιά της δράσης και της μουσικής. Η ταινία μας στην κυριολεξία αιχμαλωτίζει την πραγματική δύναμη και το πάθος της μουσικής των Cure».