Μια από τις βραδιές που θα θυμούνται για χρόνια έζησαν οι χιλιάδες φαν που γέμισαν ασφυκτικά χθες το βράδυ την Πλατεία Νερού στο Φάληρο, σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες όχι μόνο του Release, αλλά ολόκληρης της χρονιάς.

Η δεύτερη ημέρα του Release (8/06) με headliner τον ζωντανό θρύλο της ροκ, Iggy Pop, άνοιξε με The Dark Rags, για να πάρουν τη σκυτάλη οι The Noise Figures. Στις 19.00 ακολούθησαν οι Shame με ένα ενδιαφέρον setlist που ζέστανε αρκετά τον κόσμο ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται. 

Λίγο μετά τις 20.30 στη σκηνή ανέβηκαν οι αγαπημένοι του κοινού James αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, καθώς η σχέση τους με την Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ερωτική.  

Οι James σε κάθε συναυλία τους συνηθίζουν να παίζουν διαφορετικό setlist. Στην Πλατεία Νερού ακούσαμε κομμάτια από τον καινούριο -15ο-  δίσκο τους με τίτλο «Living In Extraordinary Times», τον καλύτερο της καριέρας τους όπως γράφει ο Observer και ο Guardian, ενώ δεν έλειψαν παλαιότερα («Laid», «Gettinf Away With It», «Sometimes») και νεότερα χιτ τους («Many Faces» «Nothing But Love»), που ενθουσίασαν ακόμα και το κοινό που ήταν αγέννητο στην πρώτη επίσκεψη των James στη χώρα μας το 2001.

Επικοινωνιακός και εντυπωσιασμένος από την αγάπη που έδειξε ο κόσμος στον Τιμ Μπουθ και την παρέα του, ο frontman των James δεν έχασε ευκαιρία να εκφράσει τη χαρά του που βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα και μάλιστα την ίδια μέρα με τον Iggy Pop, ενώ ανανέωσε το ραντεβού τους μαζί μας για τα επόμενα χρόνια.

Στις 23.00 ακριβώς ήρθε η ώρα του Iggy, ενός από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ροκ μουσικής. 

Ο Iggy pop εμφανίστηκε στη σκηνή ημίγυμνος, κάνοντας το κοινό να παραληρεί, προτού ανοίξει το στόμα του.

Ακούραστος και γεμάτος ενέργεια, αλώνισε τη σκηνή επί μιάμιση ώρα βγάζοντας στο κοινό τα πιο άγρια και πρωτόγονα, ενδεχομένως, ένστικτά του. 

Παρά τα 72 χρόνια που κουβαλά στην πλάτη του και τα 50 χρόνια καριέρας, ο «νονός της punk» παραμένει ένας ανεξάντλητος, ατίθασος, προκλητικός performer. Η συναυλία του Iggy άνοιξε με τα «I Wanna Be Your Dog» και «Gimme Dannger» από την εποχή των Stooges ενώ συνέχισε με τα «The Passenger» και «Lust For Life» εκστασιάζοντας το κοινό. Φυσικά δεν έλειψε το «The Jean Genie» αναφορά στον Ντέιβιντ Μπόουι, αλλά και τα «Repo Man», «1969», «Down On Street», «Nightclubbing», «Sixteen», «Real Wild Child (Wild One)», κ.ά.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι καθώς τραγουδούσε, απέφυγε με περίτεχνο τρόπο ένα από τα πολλά μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν στη σκηνή, ενώ απάντησε υψώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο. Παρά το γεγονός ότι ο Iggy κατέβηκε δυο φορές κάτω από τη σκηνή και χαιρέτησε τους φαν που βρίσκονταν μπροστά στην αρένα, δεν έκανε αυτό για το οποίο όλοι ανυπομονούσαν και ζήταγαν: crowd surfing.

Μπορεί να μην το έκανε ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και το εφηύρε, το έκανε όμως τόσο ο frontman των Shame, ο κόσμος από το κοινό όση ώρα τραγουδούσε ο Iggy, αλλά και ο Τιμ Μπουθ, ο οποίος αστειευόμενος συνέστησε στο κοινό να αφήσει κατά μέρος τα κινητά τηλέφωνα για να τον πιάσει όταν τον δει να πλησιάζει.