«Το Σεπτέμβριο θα είμαι μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα που θα κάνουμε αφιερωματικές συναυλίες στον Μάνο Ελευθερίου», είχε δηλώσει ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Reader.gr λίγο πριν τη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης, ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα το Σάββατο 31 Αυγούστου και το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν εννέα μουσικοί.

Θυμίζουμε ότι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου «έφυγε» από τη ζωή πέρσι το καλοκαίρι, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας και στον Ελληνικό πολιτισμό.  

Συντελεστές
Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης-μπουζούκι, Χρήστος Ζέρβας-κιθάρα, Θανάσης Σοφράς-μπάσο, Μάνος Γρυσμπολάκης-ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης πνευστά, Στράτος Σαμνιώτης-κρουστά, Δημήτρης Γκαβαρδίνας-τύμπανα.
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης
Σχεδιασμός ήχου- ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Πληροφορίες
Ώρα Έναρξη: 21.00
Tιμές εισιτηρίων: Διατίθεται στην προπώληση περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή προσφοράς των 13 ευρώ
Κανονική τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ
Σημεία Προπώλησης:
Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr 
Σε όλα τα καταστήματα Wind, seven spots, Ευριπίδης, Reload και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
Τηλεφωνικά στο 11876