Το «Τόσα χρόνια ζω για σένα», ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα μας παρουσιάζει η Έφη Κοντού, που από το πρώτο άκουσμα σε καθηλώνει με την επιβλητική της φωνή. Την παραγωγή υπογράφει ο Αντρέας Γιατράκος, ενώ το βίντεο κλίπ ανέλαβαν οι Pickcodes.

Με αφορμή αυτό το κομμάτι μιλήσαμε μαζί της για το πώς ξεκίνησε την καριέρα της, την γνωριμία της με τον Γιώργο Ζαμπέτα και το εντυπωσιακό της come back.

«Δεν είχα όνειρο να γίνω τραγουδίστρια. Μικρή ήθελα να γίνω γιατρός ή πιλότος. Χρειαζόμουν όμως λεφτά για σπουδές. Οπότε πήγα σε μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Στα 18 μου με άκουσε ένας άνθρωπος να τραγουδάω τυχαία στην επαρχία και μου είπε να τραγουδήσω σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Έτσι βρέθηκα να τραγουδάω πλάι στον Πασχάλη Τερζή. Μου πήγαν όλα πολύ καλά από την αρχή. 

Μετά τη Θεσσαλονίκη ήρθα στην Αθήνα, όπου αρχικά τραγούδησα πλαί στον Γιάννη Πουλόπουλο. Το 1987, στα 21 μου, γνώρισα τον Γιώργο Ζαμπέτα στην Φαντασία, όπου είχα κλείσει για να τραγουδήσω. Φώναξαν όλες τις κοπέλες για να κάνουμε οντισιόν για να μας ακούσει ο Γιώργος Ζαμπέτας. Μόλις άρχισα να τραγουδάω είπε «ωραία φωνή έχει αυτή». Από εκεί και μετά με σεβόταν σαν φωνή, το έδειχνε πάντα και το έλεγε». 

Η συνέχεια της καριέρας της περιλάμβανε 6 προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Στράτος Διονυσίου.

Η Έφη Κοντού ήταν η τελευταία μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα και επανεκδίδει τον τελευταίο ολοκληρωμένο δίσκο που έκανε ο Ζαμπέτας με τίτλο «Γεια σου έρωτα» σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Το ακυκλοφόρητο «Τόσα χρόνια ζω για σένα» το οποίο παρουσιάζει η Έφη Κοντού είναι ένας φόρος τιμής στον μεγάλο συνθέτη, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του και τους στίχους υπογράφει ο Βασίλης Δήμας. 

Η αφιέρωση στην εισαγωγή του δίσκου «Γεια σου έρωτα» από τον Γιώργο Ζαμπέτα:

«Αυτή η κασέτα είναι αφιερωμένη στη γλυκιά μας την κυρία Έφη. Της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Της δίνω αυτά τα τραγούδια με την αγάπη μου -σήμερα είναι 18 Μαΐου του 1991. Θα ζήσω να τα καμαρώσω;».