Οι αδελφοί Κατσιμίχα ηχογραφούν μαζί μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, αποτίοντας φόρο τιμής στον Παύλο Σιδηρόπουλο, ερμηνεύοντας ένα ξεχωριστό τραγούδι που βασίζεται στο ποίημά του «Ο φράχτης ήτανε ανοιχτός».

Το κομμάτι περιλαμβάνεται στο δίσκο «Εξακρίβωση» και περιέχει μελοποιημένα, για πρώτη φορά, ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Δημήτρη Καρρά.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από το Ogdoo Music Group και θα περιέχει 13 μελοποιημένα ποιήματα όπως και 5 απαγγελίες ποιημάτων του Παύλου Σιδηρόπουλου.

«Ο Φράχτης ήτανε ανοιχτός» είναι ένα οδοιπορικό ενηλικίωσης, που αρχίζει με την αμφισβήτηση της γονεϊκής δύναμης, της πρώτης εξουσίας που αμφισβητεί η νεότητα για να ορίσει μέσα από αυτή την πρώτη σύγκρουση, τον αληθινό μοναδικό της εαυτό μέσα στο πλήθος. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια στοργική ευχή στον τολμηρό πιονέρο της ζωής που αγνοεί τους κινδύνους του νέου κόσμου που διψά να ανακαλύψει.

Στο δίσκο συμμετέχουν ακόμα οι ερμηνευτές: Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίος, Ορφέας Πέρίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Angelika Dusk, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βιολέτα Ίκαρη.

Οι απαγγελίες έχουν αποδοθεί από τους: Γιώργο Κιμούλη, Λίλιαν Χαριτάκη Άσιμου, Σωτήρη Καλυβάτση, Αγγελική Σεΐδου, και Δημήτρη Βραχνό.

Τα σκίτσα που συνοδεύουν την κυκλοφορία των τραγουδιών είναι του Φώτη Φωτίου.