Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Led Zeppelin, που τα τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ και από τον κινηματογράφο – το «School of Rock», το «Κορίτσι με το Τατουάζ» και το «Thror Ragnarok» είναι τρία παραδείγματα που έρχονται αμέσως στο μυαλό. Κι όμως, ο Ρόμπερτ Πλαντ είχε να τραγουδήσει το «Immigrant Song» 23 ολόκληρα χρόνια, από μια συναυλία στις 9 Φεβρουαρίου 1996 με τον Τζίμι Πέιτζ.

Δεν το είπε ούτε στο μεγάλο reunion των Zeppelin στο O2 Arena του Λονδίνου το 2007, κάτι που κάνει τους θεατές στο φεστιβάλ Sectret Solistice της Ισλανδίας πάρα πολύ τυχερούς. Ο Πλαντ ήταν headliner της βραδιάς (ποιας βραδιάς, δηλαδή, αυτή την εποχή στην Ισλανδία ο ήλιος δύει τα... μεσάνυχτα και ανατέλλει μετά από 3 ώρες!) και άφησε για το τέλος του σετ μία σύντομη εκτέλεση του «Immigrant Song» διάρκειας μόλις 1,5 λεπτού.

Η Ισλανδία άλλωστε ήταν η έμπνευση για το τραγούδι, αφού το συγκρότημα το έγραψε μόλις πάτησε το πόδι του στη χώρα το 1970 και αμέσως ήρθαν στο μυαλό τους εικόνες από τους Βίκινγκ και τα πλοία τους.
Θυμηθείτε το σε όλη του τη δόξα σε αυτό το βίντεο από συναυλία του 1972:

Αλλά και στην τελική μάχη του «Thor Ragnarok», όπου ξεσήκωνε το κοινό τους κινηματογράφους: