Αν είστε φαν των Metallica και θέλετε να μυήσετε και τα παιδιά/ανίψια/βαφτιστήρια σας στη μουσική του αγαπημένου σας συγκροτήματος, δεν έχετε παρά να τους κάνετε δώρο το νέο, παιδικό βιβλίο των Metallica.

Το εικονογραφημένο βιβλίο του γκρουπ με τίτλο «The ABCs of Metallica» θα είναι διαθέσιμο σε βιβλιοπωλεία και διαδίκτυο από τις 26 Νοεμβρίου και το έγραψαν τα μέλη του συγκροτήματος σε συνεργασία με τον Χόουι Άμπραμς. Τα σκίτσα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών με τα ζωηρά τους χρώματα, ανήκουν στον Μάικλ «Κέιβς» ΜακΛιρ, πασίγνωστο καλλιτέχνη γκραφίτι, ο οποίος το 2012 συμμετείχε στην έκθεση των Metallica Obey Your Master.

Όσον αφορά το βιβλίο, με απλό και ευχάριστο τρόπο «ανατρέχει στην ιστορία της μπάντας από το Α μέχρι το Ω», όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Metallica στο site τους «κάθε γράμμα της αλφαβήτα παρουσιάζει και μια στιγμή της καριέρας μας, από το Garage Days έως το Master of Puppets», καταλήγουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού ιδρύματος All Within My Hands που έχουν ιδρύσει οι Metallica και έχει στόχο τη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, την καταπολέμηση της πείνας και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

Η τιμή του βιβλίου ανέρχεται στα 18.99 δολάρια και όσοι επιθυμούν μπορούν να το προπαραγγείλουν μέσα από το επίσημο site του γκρουπ.