Οι Φινλανδοί αγαπούν πολύ τους Metallica, όπως αποδείχτηκε από τη συναυλία που έδωσε το συγκρότημα στην πόλη Hämeenlinna την οποία παρακολούθησαν 55.000 θεατές.

Η μεγάλη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου και όπως καταλαβαίνετε από τα νούμερα ήταν sold out. Το εντυπωσιακότερο όλων δε, είναι ότι 1% του πληθυσμού της χώρας, η οποία μετρά πεντέμισι εκατομμύρια κατοίκους, το βράδυ της Τρίτης ήταν στη συναυλία των Metallica!

Για την ιστορία, η συναυλία της Τρίτης ήταν η μεγάλυτερη που έχουν δώσει ποτέ η Metallica στην Φινλανδία και έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους WorldWired. Μέχρι σήμερα οι Metallica έχουν πουλήσει 1.5 εκατ. εισιτήρια στις 25 συναυλίες που έχουν δώσει σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. Η ευρωπαϊκή περιοδεία ρίχνει αυλαία τον Αύγουστο στη Γερμανία, ενώ η περιοδεία θα κλείσει στη Νέα Ζηλανδία στις 2 Νοεμβρίου.

 
Εκ μέρους των Ελλήνων φαν του συγκροτήματος, είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε στην πρόκληση των Φινλανδών κάνοντας ανοιχτή πρόσκληση στους Metallica για μια συναυλία στη χώρα μας, με σκοπό να ξεπεράσουμε το εντυπωσιακό νούμερο που σημείωσαν οι πρώτοι.