Δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε την Κέιτι Πέρι ένοχη για λογοκλοπή. 

Η απόφαση αφορά το πασίγνωστο «Dark Horse» από το άλμπουμ «Prism» που κυκλοφόρησε η ποπ σταρ το 2013. Ο δικαστής έκρινε ότι το τραγούδι είναι αντιγραφή του χριστιανικού ραπ κομματιού «Joyful Noise» του Flame.

Εκτός από την Κέιτι Πέρι, το δικαστήριο έκρινε ένοχους και όσους εμπλέκονται με το τραγούδι, δηλαδή παραγωγούς, δημιουργούς και τη δισκογραφική εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι ο Flame, κατά κόσμον Μάρκους Γκρέι, είχε κάνει μήνυση εναντίον της Πέρι και των συνεργατών της το 2014 υποστηρίζοντας ότι είχαν χρησιμοποιήσει το ρυθμό του δικού του τραγουδιού χωρίς να ζητήσουν την άδειά του. Το «Joyful Noise» του Flame, είναι το τελευταίο τραγούδι του gospel άλμπουμ του «Our World: Redeemed» το οποίο ήταν υποψήφιο για Grammy. O Flame μάλιστα είχε κατηγορήσει το βίντεο του «Dark Horse» για μαύρη μαγεία, παγανισμό και αντιχριστιανικές πεποιθήσεις, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο αμαυρώνεται η φήμη του ως Χριστιανός, gospel καλλιτέχνης. Θυμίζουμε ότι στο κλιπ η Πέρι εμφανίζεται ως Αιγύπτια Φαραώ στη Μέμφιδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Billboard η Πέρι υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι δεν είχε ακούσει ποτέ πριν το τραγούδι του Flame.

Σημειώνεται ότι η δίκη στην οποία κατέθεσαν και μουσικολόγοι διήρκεσε επτά ημέρες. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου η Πέρι δεν ήταν παρούσα στην αίθουσα. Το δικαστικό σίριαλ όμως έχει και συνέχεια καθώς ο δικαστής μένει να ορίσει την αμοιβή που πρέπει να καταβάλει η τραγουδίστρια και η εταιρεία στον Flame ως αποζημίωση για την κλοπή του τραγουδιού του.