Η συναυλία των Metallica με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο θα προβληθεί σε επιλεγμένα σινεμά του πλανήτη για μια μόνο βραδιά.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το Μάρτιο, οι Metallica συνεργάζονται ξανά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια του θρυλικού τους άλμπουμ «S&M» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1999.

Η ιστορική συναυλία που ονομάζεται «S&M2» θα πραγματοποιηθεί στο καινούριο Chase Center του Σαν Φρανσίσκο την Παρασκευή 6 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας παράλληλα το νέο στάδιο χωρητικότητας 19.000 θεατών το οποίο θα αποτελέσει την έδρα των πρωταθλητών του ΝBA, Golden State Warriors.

Αυτό που επίσημα επιβεβαιώθηκε τώρα είναι ότι συναυλία θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα σινεμά ανά τον κόσμο, όπως είχε γίνει και με τις συναυλίες των Νικ Κεϊβ και The Cure. 

Η προβολή θα γίνει ταυτόχρονα στους κινηματογράφους στις 9 Οκτωβρίου και αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν θα προβληθεί και σε σινεμά της Ελλάδας.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το live θα ηχογραφηθεί, όπως και το πρώτο, ενώ στη διεύθυνση της Ορχήστρας θα βρίσκεται ο διεθνούς φήμης μαέστρος Μάικλ Τίλσον Τόμας ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς. Στην επίσημη ανακοίνωσή τους οι Metallica αναφέρουν: «Είναι μεγάλη μας τιμή που ο θρυλικός μαέστρος Μάικλ Τίλσον Τόμας θα διευθύνει την εμφάνισή μας, στην τελευταία του χρονιά ως επικεφαλής της Συμφωνικής του Σαν Φρανσίσκο». 

H επετειακή συναυλία θα περιλαμβάνει κυρίως συνθέσεις του «S&M».