Πάνω από 2 εκατ. δολάρια πρέπει να πληρώσουν στον Flame η Κέιτι Πέρι και οι συνεργάτες της για την αντιγραφή μέρος της μουσικής του τραγουδιού του «Joyful Noise».

Θυμίζουμε ότι δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε ότι το χιτ «Dark Horse» της Κέιτι Πέρι είναι αντιγραφή του χριστιανικού ραπ κομματιού «Joyful Noise» του Flame, κατά κόσμον Μάρκους Γκρέι.

Συγκεκριμένα η αποζημίωση που καλείται να καταβάλλει η ίδια η τραγουδίστρια ανέρχεται σε πάνω από 550.000 δολάρια ενώ η δισκογραφική εταιρεία Capitol είναι αυτή που θα πληρώσει τα περισσότερα σύμφωνα με δημοσίευμα του AP.

Για το ύψος του ποσού της αποζημίωσης το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα κέρδη του «Dark Horse» από την ημέρα της κυκλοφορίας του όπως και το ποσό που κόστισε η παραγωγή και η προώθηση του κομματιού.

Οι δικηγόροι του Flame υποστηρίζουν ότι το τραγούδι απέφερε στην Capitol Records πάνω από 31 εκατ. δολάρια ωστόσο ο δικηγόρος της δισκογραφικής υποστήριξε ότι τα καθαρά κέρδη του τραγουδιού ανήλθαν σε 650.000 δολάρια. Τα κέρδη που έφερε το «Dark Horse» στην Κέιτι Πέρι ανέρχονται σε 3 εκατ. δολάρια από τα οποία τα 600.000 δολάρια πήγαν σε φόρους.