Τους New Order τους είδαμε πρόσφατα στην Πλατεία Νερού και τους χαρήκαμε, και γιορτάσαμε μαζί τους και τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Unknown Pleasures», του αριστουργηματικού άλμπουμ των Joy Division – της αρχικής εκδοχής των New Order, πριν από την αυτοκτονία του τραγουδιστή Ίαν Κέρτις.

Και σήμερα οι φαν των θρύλων της post punk σκηνής διαπιστώνουν με θλίψη ότι ο τάφος του Κέρτις, του χαρισματικού frontman των Joy Division που στα 23 του χρόνια κρεμάστηκε μ' ένα καλώδιο στην κουζίνα του σπιτιού του (18 Μαΐου 1980), έπεσε θύμα βανδάλων για μία ακόμη φορά.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, άγνωστοι έκλεψαν την πέτρα που καλύπτει τον τάφο στο Νεκροταφείο Μάκλσφιλντ του Τσέσιρ, ενώ φαίνεται πως προσπάθησαν να αφαιρέσουν και την πλάκα με το όνομα του Κέρτις και τον τίτλο του δημοφιλέστερου τραγουδιού του: «Love Will Tear Us Apart».

Η συγκεκριμένη πλάκα με την επιγραφή είχε κλαπεί σε μια παρόμοια περίπτωση βανδαλισμού το 2008 και εκείνη που την αντικατέστησε τοποθετήθηκε σε τσιμέντο για να μην είναι εύκολη η αφαίρεσή της.