Εδώ και καιρό οι Cure, εν μέσω περιοδείας που τους έφερε και στα μέρη μας, προσπαθούν να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στο νέο τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει 11 χρόνια μετά το «4:13 Dream» – κυρίως επειδή ο Ρόμπερτ Σμιθ ηχογραφεί ξανά και ξανά τα φωνητικά. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στους Los Angeles Times, ο frontman των Cure μίλησε για το σκοτάδι πίσω από το άλμπουμ και την οικογενειακή τραγωδία που το ενέπνευσε: «Είναι σίγουρα στη σκοτεινή πλευρά του φάσματος... Έχασα τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου πρόσφατα, και προφανώς επηρεάστηκα βαθιά. Βέβαια δεν είναι όλο σκότος και κατάθλιψη, έχει ηχοτοπία όπως το “Disintegration”, υποθέτω. Ήθελα να δημιουργήσω μια μεγάλη παλέτα ήχου».

Ο Σμιθ αποκάλυψε μάλιστα τον τίτλο εργασίας του άλμπουμ (που φαίνεται να έχει αλλάξει): «Ο τίτλος εργασίας ήταν “Live From the Moon”, γιατί ήμουν γοητευμένος από την 50ή επέτειο από την προσσελήνωση του Apollo το καλοκαίρι. Είχαμε κρεμάσει ένα τεράστιο φεγγάρι στο στούντιο και άλλα σχετικά αντικείμενα στο χώρο, πάντα ονειροπολούσα χαζεύοντας τα άστρα».