Την πιο συγκινητική στιγμή των τελευταίων χρόνων στην καριέρα της έζησε πρόσφατα η Άλκηστη Πρωτοψάλτη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στην Κύπρο, όταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Νεφέλη, ανέβηκε στη σκηνή, της πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε μοναδικά το «Χειροκρότημα».

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η μικρή Νεφέλη δεν μιλάει, ενώ από τη γέννησή της αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα. Επιπλέον, το 14χρονο κορίτσι υπέστη και εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα για πολλούς μήνες με λιγοστές μάλιστα πιθανότητες επιβίωσης. Εκείνες τις στιγμές, η μητέρα της Νεφέλης έβαζε στην κόρη της τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη τα οποία καθώς φαίνεται το κορίτσι άκουγε.

Η μοναδική ερμηνεία της Νεφέλης συγκίνησε τόσο τη γνωστή ερμηνεύτρια η οποία στο τέλος την αγκάλιασε σφιχτά, όσο και το κοινό που ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ανέβασε στο facebook το σχετικό βίντεο με την ερμηνεία του κοριτσιού, γράφοντας:

«Η μικρή Νεφέλη ήρθε σαν ελάφι στη σκηνή , μου πήρε το μικρόφωνο και με περίσσιο θάρρος τραγούδησε με ουράνια φωνή......Μας διαπέρασε ο τρόπος το πάθος της, η αποφασιστικότητα της και η λαχτάρα στο βλέμμα της.

Μας γονάτισε συναισθηματικά και ταυτόχρονα μας έστειλε στο υπερπέραν.... Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή των τελευταίων χρόνων... δεν έχει σημασία, η σημασία είναι αλλού..... στο θαύμα της μουσικής ! Η Νεφέλη δεν μιλάει....μόνο τραγουδάει.... Αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν, πιστεύουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.».