Έπειτα από 5 χρόνια απουσίας, η Σινέντ Ο’ Κόνορ επανεμφανίστηκε στη σκηνή στο «Late Late Show» της ιρλανδικής τηλεόρασης.

Η γνωστή τραγουδίστρια επρόκειτο να επιστρέψει στις live εμφανίσεις πέρσι, γεγονός που δεν κατέστη δυνατό λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε με αποτέλεσμα να ακυρώσει τις εμφανίσεις της.

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ, σε καλύτερη κατάσταση ψυχολογικά από ό,τι την είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες, εμφανίστηκε στην εκπομπή καλυμμένη με την μουσουλμανική χιτζάμπ καθώς πέρσι, όπως είχε ανακοινώσει μέσω Twitter, ασπάστηκε το Ισλάμ αλλάζοντας το όνομά της σε Σουχάντα.

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το πασίγνωστο χιτ «Nothing Compares 2 U» παρά το γεγονός ότι το 2015 είχε δηλώσει ότι δεν θα το τραγουδήσει ποτέ ξανά live, όπως επίσης και το «Rainy Night In Soho». 

«Η λέξη "επαναφορά" αναφέρεται στην ιδέα ότι εάν μελετήσεις το Κοράνι θα συνειδητοποιήσεις ότι ήσουν μουσουλμάνος όλη σου τη ζωή και δεν το είχες καταλάβει. Αυτό μου συνέβη» δήλωσε η Ιρλανδή τραγουδίστρια στην εκπομπή. «Είμαι 52 ετών. Μεγάλωσα σε μια πολύ διαφορετική Ιρλανδία από αυτήν που είναι σήμερα. Τότε ήταν μια πολύ καταπιεσμένη χώρα, θρησκευτικά μιλώντας. Όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Κανείς δεν έβρισκε χαρά στο Θεό», ανέφερε. 

Η τηλεοπτική της εμφάνιση αποτελεί τον προπομπό μια μικρής περιοδείας που θα κάνει στην Ιρλανδία τον επόμενο μήνα και για την οποία μίλησε στο σόου.

«Απολαμβάνω το συναίσθημα και είναι ωραίο γιατί πίστευα ότι κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για εμένα πλέον», εξήγησε. «Ειλικρινά νόμιζα ότι κανείς δεν θα αγοράσει εισιτήρια για τις συναυλίες μου, ότι κανείς δεν θα μου έκλεινε συναυλίες, επειδή απέχω τόσο καιρό», κατέληξε.