Το «Strawberry Field», τo ορφανοτροφείο που σημάδεψε τη ζωή του Τζον Λένον και το έκανε τραγούδι στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους τουρίστες και τους πιστούς φαν των Beatles.

Το «Strawberry Field» που θα είναι ανοιχτό για το κοινό από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα περιλαμβάνει καφέ, κατάστημα με αναμνηστικά των Beatles, διαδραστική έκθεση για τα νεανικά χρόνια του Λένον και εκπαιδευτικά προγράμματα για νεαρά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ενώ θα επιτρέψει για πρώτη φορά να βρεθούν οι φαν των Beatles στους κήπους που έπαιζε μικρός ο Λένον.

Θυμίζουμε ότι το τραγούδι των Beatles «Strawberry Fields Forever» κυκλοφόρησε το 1967 και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Ήταν εμπνευσμένο από τα παιδικά χρόνια του Τζον Λένον, όταν συνήθιζε να παίζει στον κήπο του ορφανοτροφείου «Strawberry Field» το οποίο είχει ανεγερθεί από τον Στρατό της Σωτηρίας, βρισκόταν στη γειτονιά του, στο Γούλτον, ένα προάστιο του Λίβερπουλ.

Το «Strawberry Field» δίπλα από το σπίτι του Λένον είχε ένα μεγάλο και πολύ περιποιημένο κήπο όπου μαζεύονταν τα παιδιά της γειτονιάς παίζοντας ατελείωτες ώρες.

Κάθε καλοκαίρι, το ορφανοτροφείο διοργάνωνε μία συναυλία στο κοντινό πάρκο και ο μικρός Τζον δεν το έχανε για κανένα λόγο.

Το παλιό βικτοριανό οίκημα κατεδαφίστηκε το 1973 και στη θέση του χτίστηκε ένα μοντέρνο κτίριο που στέγασε το ορφανοτροφείο το οποίο όμως έκλεισε οριστικά το 2005. Ωστόσο η ταμπέλα είναι ακόμα εκεί και κάθε χρόνο, έξω από την κόκκινη πύλη του συγκεντρώνει 60.000 θαυματές των θρυλικών «Σκαθαριών».