Σε μεγάλες περιπέτειες έχει βάλει τη Μαντόνα η εμφάνισή της στον τελικό της φετινής Eurovision. Μετά τα αρνητικά σχόλια και την έντονη κριτική που δέχτηκε για τις φωνητικές της επιδόσεις στη σκηνή της Eurovision το Μάιο, σειρά παίρνει η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ που καταθέτει μήνυση εναντίον της ζητώντας 390.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, η ΚΑΝ, η δημόσια τηλεόραση της χώρας που ανέλαβε την διεξαγωγή της Eurovision τον περασμένο Μάιο, κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο του Τελ Αβίβ ενάντια στην εταιρεία διοργάνωσης μουσικών εκδηλώσεων Live Nation, η οποία και ανέλαβε να οργανώσει την εμφάνιση της Μαντόνα στον τελικό του διαγωνισμού.

Το ΚΑΝ παρείχε στη Μαντόνα και την ομάδα της όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη. Ο εξοπλισμός περιελάμβανε προτζέκτορες, μικρόφωνα, επιπλέον βοηθούς επί σκηνής, τέντες και επιπλέον προσωπικό στην ασφάλεια. Το κόστος αυτό σύμφωνα με το κανάλι θα έπρεπε να καλυφθεί από την πλευρά της διάσημης σταρ. Η Live Nation όμως έχει αρνηθεί να πληρώσει τα έξοδα καθώς η εμφάνιση της «βασίλισσας της ποπ» κρίθηκε ανεπιτυχής.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού καναλιού επιβεβαίωσε στο Variety την αγωγή εναντίον της Μαντόνα για την αθέτηση συμφωνίας, ενώ οι πληροφορίες θέλουν το ΚΑΝ να ζητά αποζημίωση ύψους 390.000 δολαρίων από την εταιρεία διοργάνωσης Live Nation.

Θυμίζουμε ότι την αμοιβή της Μαντόνα για τη συμμετοχή στον τελικό της Eurovision πλήρωσε ο Ισραηλινός εκατομμυριούχος Σίλβαν Άνταμς. 'Εντονη επίσης ήταν η αντίδραση στο Ισραήλ, καθώς η Μαντόνα χρησιμοποίησε την σκηνή της Eurovision για να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας και υπέρ της ειρήνης στην Λωρίδα της Γάζας. Σάλο προκάλεσε η εμφάνιση δύο χορευτών της αγκαλιασμένοι στη σκηνή με τη σημαία του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.