Οι Metallica είναι η μεγαλύτερη live μπάντα στον κόσμο και όχι μόνο της ροκ σκηνής. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μέσα από πρόσφατη έκθεση της Pollstar, της κορυφαίας εκδοτικής εταιρείας συναυλιών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που παρουσιάζει η εταιρεία, από την έναρξη των περιοδειών τους το 1981 και μέχρι σήμερα, οι Metallca έχουν πουλήσει 22.1 εκατ. εισιτήρια που τους έχουν αποφέρει έσοδα ύψους 1.4 δισ. δολαρίων.

Η θρυλική thrash μπάντα έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας αφήνοντας πίσω της τους Guns N' Roses, τον Ozzy (σόλο αλλά και με τους Black Sabbath) και τους AC/DC. Μπροστά τους βρίσκονται μόνο οι U2 αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το συγκρότημα είναι ενεργό περισσότερα χρόνια από τους Metallica και συγκεκριμένα από το 1976.

O ντράμερ του γκρουπ, Λαρς Ούλριχ σχολίασε στην Pollstar «Συνεχίζω να σκέφτομαι ότι τα καλύτερά μας χρόνια είναι μπροστά. Ο πιο αγαπημένος μας δίσκος είναι ο επόμενος, αυτός που δεν έχουμε ηχογραφήσει ακόμα. Όλα έχουν να κάνουν με τις πιθανότητες, πάντα με αυτό που μπορεί να γίνει, με τα όσα έρχονται. Κατά την άποψή μου αυτό σε μεγάλο ποσοστό εξηγεί τη σύνδεσή μας με τον κόσμο μας σε όλο τον πλανήτη».