Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την κυκλοφορία του «Abbey Road», του εμβληματικού άλμπουμ των Beatles, ο Alex Lacamoire, διεθυντής ορχήστρας του Hamilton, έπαιξε ολόκληρο το δίσκο σε 50 μόλις δευτερόλεπτα.

Ο Lacamoire βρέθηκε στα θρυλικά Abbey Road Studios και έκατσε στο ίδιο πιάνο όπου χρησιμοποιούσαν οι Beatles όταν ηχογραφούσαν εκεί το δίσκο το 1969. «Το πιάνο έχει τόση ενέργεια, μπορείς να τη νιώσεις να βγαίνει. Σίγουρα κάτι μαγικό βγαίνει από εκεί», δήλωσε για την εμπειρία του ο ίδιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Lacamoire εκτελεί ένα ολόκληρο άλμπουμ, παίζοντας τις εισαγωγές των τραγουδιών του, σε λιγότερο από ένα λεπτό. Κάτι ανάλογο έχει κάνει για το άλμπουμ «The Stranger» που κυκλοφόρησε ο Μπίλι Τζόελ το 1977.

Μιλώντας στο Rolling Stone αναφέρει «Το Abbey Road είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μου. Ένιωσα την ανάγκη να σιγουρευτώ ότι τα τραγούδια αυτά είναι έτσι όπως τα θυμάμαι όταν άκουγα στα 6 μου χρόνια».

Το Abbey Road κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1969 και με αφορμή της 50ή επέτειό του, σήμερα Παρασκευή επανακυκλοφορεί σε πολυτελή επανέκδοση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 23 ντέμο και άλλες εκδοχές των θρυλικών τραγουδιών του.

Γιορτάζοντας την επετειακή κυκλοφορία, οι Beatles έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Here Comes The Sun».