Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα στο Ηρώδειο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν στη συναυλία προς τιμήν του, ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε το «Διδυμότειχο Μπλουζ» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο Γιώργο Νταλάρα για τα 50 χρόνια της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι. Τον ερμηνευτή τίμησαν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες με την παρουσία τους στη σκηνή, όπως οι Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δημήτρης Μπάσης και άλλοι. Η εορταστική αυτή βραδιά περιλάμβανε αγαπημένα τραγούδια από όλες τις συνεργασίες του ερμηνευτή με σπουδαίους δημιουργούς.

Ωστόσο η πιο ανατριχιαστική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Γιώργος Νταλάρας υποδέχτηκε στη σκηνή τον Μίλτο Πασχαλίδη για να ερμηνεύσουν μαζί το «Διδυμότειχο Μπλουζ» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.

Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή, στη γιγαντοοθόνη πίσω από τους δυο τραγουδιστές, προβαλλόταν το βίντεο κλπ του τραγουδιού με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιώργο Νταλάρα.