Πώς είναι να ξεκινάς ένα thrash metal συγκρότημα στην Κούβα των 80s, να γελάει ο κόσμος μαζί σου, να περνάς χρόνια στη φυλακή και στο τέλος να καταλήγεις… επιδοτούμενος από την κυβέρνηση;

Την απάντηση δίνει το ντοκιμαντέρ «Los Ultimos Frikis» (Τα Τελευταία Φρικιά) που είναι αφιερωμένο στο συγκρότημα Zeus. Όταν σχηματίστηκαν το 1988, η ροκ μουσική θεωρούταν καπιταλιστική απειλή για το σύστημα. Οι Zeus κατάφεραν να βρουν κοινό παίζοντας δυναμικό thrash που κανείς τότε δεν μπορούσε να ακούσει ζωντανά στην Κούβα, και στο απόγειο της δόξας τους ο τραγουδιστής Ντιόνι Άρσε μπήκε στη φυλακή για έξι ολόκληρα χρόνια!

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η κουβανική κυβέρνηση αγκάλιασε τους Zeus και μάλιστα το υπουργείο Πολιτισμού πληρώνει τους μισθούς τους! Τους έδωσε άδεια να κάνουν για πρώτη φορά περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα, και αυτό είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Νίκολας Μπρέναν, και θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Νέας Υόρκης DOC NYC.

Το σάουντρακ της ταινίας, υπογράφει ο πιο διάσημος (Αμερικανο)Κουβανός μεταλλάς, ο ντράμερ Ντέιβ Λομπάρντο, ιδρυτικό μέλος των Slayer.