Μετά από τις 158 συναυλίες που έδωσαν στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους το 2014-15, οι Mötley Crüe είχαν δηλώσει – δια στόματος Nikki Sixx – ότι δεν θα ξανάβγαιναν στο δρόμο ούτε για όλα τα λεφτά του κόσμου. «Νομικά, δεν επιτρέπεται να ξαναπαίξουμε», είχε δηλώσει τότε ο μπασίστας της μπάντας στο περιοδικό Rolling Stone. «Υπογράψαμε συμφωνητικό μεταξύ μας που μας δεσμεύει να μην ξαναδώσουμε συναυλίες. Υπάρχουν μέλη στη μπάντα που αρνούνται να ξαναπαίξουν, και μιλάτε σε ένα από αυτά. Δεν υπάρχει χρηματικό ποσό που θα με πείσει να το ξανακάνω, γιατί είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που τελειώνουμε την καριέρα μας».

Προφανώς, υπάρχει τέτοιο χρηματικό ποσό για να πείσει όχι μόνο τον Nikki Sixx, αλλά και τον τραγουδιστή Vince Neil, τον κιθαρίστα Mick Mars και τον ντράμερ Tommy Lee να ξαναφορέσουν τα δερμάτινα, τις μπαντάνες και να ανέβουν πάλι στη σκηνή. Και μάλιστα να πάρουν για παρέα δύο ακόμη μεγάλες χαρντ ροκ μπάντες των 80s, τους Poison και τους Def Leppard.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, πάντως, κυκλοφορούσαν φήμες για reunion των Mötley Crüe, με τον επίσημο λογαριασμό της μπάντας στο Twitter να ποστάρει μία συλλογή υπογραφών από φαν που ζητούσαν την επιστροφή τους και να σχολιάζει «Αυτό είναι ενδιαφέρον…» (το tweet αργότερα διαγράφηκε). Πηγές κοντά στα τρία συγκροτήματα επιβεβαίωσαν την κοινή περιοδεία στο Rolling Stone, αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ούτε ημερομηνίες.

Από τις τρεις μπάντες, οι Def Leppard είναι οι πιο ενεργοί τα τελευταία χρόνια (και σε καλύτερη φόρμα από πλευράς… κιλών), και μάλιστα το 2017 είχαν περιοδεύσει μαζί με τους Poison – οι οποίοι είχαν να βγουν στους δρόμους από το 2012. 

Φέτος οι Def Leppard πέρασαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο Λας Βέγκας με μια σειρά συναυλιών, ενώ τον Μάρτιο μπήκαν πανηγυρικά στο Rock and Roll Hall of Fame.

Οι Poison έβγαλαν τον τελευταίο δίσκο με πρωτότυπο υλικό το 2002 και έναν ακόμη με διασκευές το 2007 – ο τραγουδιστής Bret Michaels συνέχισε ωστόσο τη σόλο καριέρα του. Τις τελευταίες συναυλίες τους τις έδωσαν το 2018 σε μια μίνι καλοκαιρινή περιοδεία. Πάντως ο «ύμνος» τους «Every Rose has its Thorn» αρκεί για να εξασφαλίσει τη θέση τους στο πάνθεον της ροκ.