Το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι του 2020 είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια. Τα εισιτήρια έχουν προ πολλού εξαντληθεί χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν, πέραν της Νταϊάνα Ρος που θα παίξει στην ενότητα Legends το απόγευμα της Κυριακής (φέτος ως Legend εμφανίστηκε η Κάιλι Μινόγκ).

Χθες επιβεβαιώθηκε ο πρώτος headliner του τριημέρου, που είναι ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για το το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου στην Pyramid Stage. Την είδηση ανακοίνωσαν στα social media τόσο οι διοργανωτές, όσο και ο καλλιτέχνης.

Λίγες ημέρες πριν (στις 18 Ιουνίου) ο ΜακΚάρτνεϊ θα έχει γιορτάσει τα 78α γενέθλιά του και θα είναι ο γηραιότερος headliner στην ιστορία του φεστιβάλ – μέχρι τώρα τον τίτλο κατείχε ο Τσάρλι Γουότς των Rolling Stones που ήταν 73 ετών όταν έδωσαν συναυλία εκεί το 2013. Αν δεν μιλάμε για headliners, τότε ο γηραιότερος είναι με διαφορά ο 87χρονος (!) Μπερτ Μπάκαρα το 2015.

Ο ΜακΚάρτνεϊ ήταν headliner και το 2004, και μάλιστα είχε παίξει ένα επικό σετ 33 τραγουδιών, με επιλογές από Beatles, Wings και τη σόλο καριέρα του.