Για πολλά χρόνια στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια -και όχι μόνο- συζητείτο το γεγονός ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης -και με κατάλληλες κινήσεις και ενέργειες- η Ελλάδα θα μπορούσε να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο ίσως φεστιβάλ των Βαλκανίων, αναπτύσσοντας παράλληλα το φεστιβαλικό τουρισμό στη χώρα μας.

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η σκέψη αυτή αρχίζει δειλά-δειλά να αποκτά σάρκα και οστά με ένα τολμηρό και φιλόδοξο εγχείρημα που ακούει στο όνομα Long Beach Festival.

Πρόκειται για ένα νέο μουσικό γεγονός που «γεννιέται» στην Δημοτική Κοινότητα Πύδνας στην Πιερία και θέλει να ενώσει το κοινό της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Με θέα τον Όλυμπο και τη Χαλκιδική, 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 20 χλμ. Από την Κατερίνη, σε μια έκταση 200 στρεμμάτων η Xlalala (η διοργανώτρια εταιρεία του Rockwave) σχεδιάζει να δημιουργήσει το Terra Republic ένα πολυ-λειτουργικό συγκρότημα στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν και να φιλοξενηθούν καινοτόμες πολιτιστικές, αγροτικές και τουριστικές δραστηριότητες.

Ποδαρικό στο Terra Republic θα κάνει Long Beach Festival 2020, ένα ετήσιο, διεθνές μουσικό φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για μουσικόφιλους ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και έπεται συνέχεια.

Μείνετε συντονισμένοι, περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.