Οι Queen είναι το πρώτο ροκ συγκρότημα που τιμάται με σειρά συλλεκτικών νομισμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, στο επάνω μέρος των οποίων κυριαρχεί το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι μεταξύ των υπολοίπων οργάνων.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Queen 2020 commemorative coin has received the (rock) royal seal of approval! We’re glad you like it, @brianmayforreal! . . . #Queen #BrianMay #RogerTaylor @rogertaylorofficial @officialqueenmusic #coins #british #rock #music

A post shared by The Royal Mint (@royalmintuk) on

Οι Queen, «ένα από τα εμβληματικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών», εγκαινιάζουν έτσι μία σειρά συλλεκτικών νομισμάτων αφιερωμένων στους θρύλους της μουσικής, όπως αναγγέλλει στην ιστοσελίδα του το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικού Νομίσματος, το Royal Mint.

Στο σχέδιο του νομίσματος αναπαριστώνται τα μουσικά όργανα όλων των μελών του συγκροτήματος: η κιθάρα του Μπράιαν Μέι, το μπάσο του Τζον Ντίκον, τα ντραμς του Ρότζερ Τέιλορ και το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι, τα πλήκτρα του οποίου παίζουν τις νότες της εισαγωγής του «Bohemian Rhapsody». Στο κέντρο υπάρχει η εγγραφή «Queen» που συνοδεύεται από ένα μικρόφωνο.

«Είναι μία στιγμή που σκεφτόμαστε "ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο;" για μας. Οταν ξεκινήσαμε, ακόμη και το πρώτο σκαλί της αναγνώρισης έμοιαζε άπιαστο», δήλωσε ο Μπράιαν Μέι σε ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Universal. «Το γεγονός ότι το συγκρότημά μας και η μουσική αναγνωρίζονται έτσι είναι πολύ συγκινητικό και πραγματική τιμή».