Ο Στέλιος Κερασίδης στα 7 μόλις χρόνια του είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας που όχι μόνο ερμηνεύει κλασικές μελωδίες αλλά συνθέτει και τα δικές του. Το μικρό αγόρι έχει εμφανιστεί σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Τον Οκτώβριο του 2018, απέσπασε το πρώτο βραβείο στα Golden Classical Music Awards στη Νέα Υόρκη και συνεχίζει να μαγεύει όλο τον κόσμο παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Αυτή τη φορά η πανδημία του κορονοϊού ενέπνευσε τον ταλαντούχο Στέλιο να συνθέσει και να μας παρουσιάσει στο πιάνο τη συγκινητική μελωδία το «Βαλς της απομόνωσης» στέλνοντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα μέσα από τις νότες του.

Όπως λέει με την αθωότητα της παιδικής του ηλικίας στην εισαγωγή του βίντεο που ανέβασε στο YouTube και ο ίδιος είναι κλεισμένος στο σπίτι σπίτι του περνώντας το χρόνο του με αυτό που αγαπάει περισσότερο, να δημιουργεί και να παίζει μουσική στο πιάνο του. 

«Ας κάνουμε όλοι λίγο υπομονή ακόμα και σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα» λέει το ταλαντούχο αγόρι όπως θα έλεγε και κάθε παιδί της ηλικίας του.

Ο Στέλιος ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 3 ετών έχοντας δάσκαλο τον πιανίστα πατέρα του. Το ταλέντο αναγνωρίστηκε αμέσως και στα 5 του χρόνια κέρδισε το πρώτο βραβείο του στον διεθνή διαγωνισμό Citta di Spoleto στην Ιταλία.

Εκτός από το «Βαλς της απομόνωσης» ο Στέλιος Κερασίδης έχει επίσης συνθέσει τα κονσέρτα «Βερόνικα» και «Αναστασία», ονόματα των δυο αδερφών του.

«Η μουσική είναι όλος μου ο κόσμος» δήλωσε το 7χρονο παιδί-θαύμα σε σύνεντευξη που έδωσε πέρσι στο Reuters.