Το άλμπουμ «Holy Week» ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αποτελείται από έξι tracks, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές του Θωμά Κωνσταντίνου (ΤΑΚΙΜ, Chronos Project) για ούτι, βασισμένες σε γνώριμους και εμβληματικούς Πασχαλινούς ύμνους. Το artistic direction είναι του Μιχάλη Κουμπιού και ο δίσκος κυκλοφορεί από την FM Records.

Μιλήστε μας για το νέο σας δίσκο.
Η Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το ούτι και τα προσωπικά μου βιώματα. Πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές σε γνώριμους και εμβληματικούς Πασχαλινούς ύμνους. Μία μουσική προσέγγιση σε ένα θέμα τρομερά επίκαιρο. Αυτό της μοναξιάς και του θανάτου, του εγκλεισμού και της αποξένωσης με σκοπό κάτι ανώτερο, τη ζωή και τη λύτρωση. Χαίρομαι που η δουλειά αυτή κυκλοφορεί από την FM Records.

Τί αναζητάτε μέσω της μουσικής σας και ποια ανάγκη σας εξυπηρετεί;
Μέσω της μουσικής αναζητώ απαντήσεις. Δεν θέλω απλά να ξεχνιέμαι, θέλω να προβληματίζομαι και να εκφράζομαι προσφέροντας συγκίνηση, ό,τι ακριβώς περιμένω κι εγώ από τους άλλους καλλιτέχνες.

Τί είναι αυτό που ανακαλύψατε ή διδαχτήκατε μέσα από την ενασχόλησή σας με τη μουσικής: για την ίδια την Τέχνη, τον εαυτό σας, το κοινό;
Ανακάλυψα πόση επιρροή αλλά και πόση ευθύνη έχουμε απέναντι στην κοινωνία μας. Για πολλά χρόνια πίστευα πως οι καλλιτέχνες είμαστε η τελευταία «τρύπα του ζουρνά» αλλά άρχισα να αλλάζω γνώμη τελευταία. Απέναντι στον κυνισμό και στο κακό που περισσεύει τριγύρω μας εμείς αντιπαρατάσσουμε το φώς, τη δημιουργία δηλαδή την γέννηση και όχι την καταστροφή.
Όποιος θέλει ακολουθεί.

Αποστειρώνουν το συναίσθημα οι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς σε σύγκριση με τους παλαιότερους;
Άθελα τους ναι, τι παραπάνω έχουμε ζήσει άλλωστε εμείς σε σχέση με τους παλαιότερους; Εμείς μεγαλώσαμε στην εποχή της ασφάλειας και της υποτιθέμενης ευμάρειας μέχρι που προσγειωθήκαμε απότομα στην πραγματικότητα. Εκτιμώ πως ποτέ δεν είναι αργά να δώσουμε νόημα στη ζωή και γιατί όχι…και στις νότες μας.

Τι σας φθείρει στην καθημερινότητα ή ακόμα και στον χώρο της Τέχνης, της μουσικής όπου δραστηριοποιείστε;
Με φθείρει ο αγώνας της διαβίωσης. Ως αποκλειστικά επαγγελματίας μουσικός από τα δεκατέσσερα μου. Δεν είχα ποτέ την πολυτέλεια να κάτσω με την ησυχία μου για να σκεφτώ τι πραγματικά θέλω και φαίνεται απίστευτο αλλά για πρώτη φορά τώρα με την καραντίνα, αναγκαστήκαμε όλοι να ρίξουμε τους ρυθμούς και να αφουγκραστούμε την ησυχία γύρω μας.

Πώς διαχειρίζεστε μια αποτυχία ή τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα μιας λάθος επιλογής;
Ψύχραιμα και ορθολογικά προσπαθώ να ερμηνεύσω τα λάθη μου ώστε να μην τα επαναλάβω, αλλά δεν μπορώ να πω πως πετυχαίνει πάντα…

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Τα επόμενα καλλιτεχνικά μου σχέδια περιλαμβάνουν πολλή μουσική, νέες κυκλοφορίες και πολλές ηχογραφήσεις.