Ο Νόελ Γκάλαχερ μιλώντας στην Daily Star αποκάλυψε το άγνωστο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και που όπως όλα δείχνουν ίσως τον αναγκάσει να σταματήσει τις περιοδείες του. Βέβαια ο Νόελ δεν θέλει και πολύ για να πάρει αυτή την απόφαση αφού έχει δηλώσει ανοιχτά ότι βαριέται τρελά τις περιοδείες επειδή διαρκούν αρκετό καιρό.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν, το πρώην μέλος των Oasis υποφέρει από εμβοές στο ένα του αυτί, γεγονός το οποίο κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινότητά του.

Όπως εξήγησε, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, ίσως αναγκαστεί να σταματήσει της συναυλίες, καθώς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα θα πρέπει να αποφεύγει να βρίσκεται σε χώρους με πολύ θόρυβο και φασαρία, όπως είναι και η σκηνή ενός live.

Περιγράφοντας το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί, ανέφερε ότι κάποια βράδια ο θόρυβος και το βουητό μέσα στο κεφάλι του δεν σταματάει καθόλου. «Ο ήχος τρυπάει το μυαλό σου, σαν να έχεις έναν βραστήρα που σφυρίζει μέσα στο κεφάλι σου όλη την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γκάλαχερ.

Σημειώνεται ότι οι εμβοές (βουητά) που μερικές φορές λέγεται και «θόρυβος στο κεφάλι» είναι ήχοι που έρχονται από το εσωτερικό του κεφαλιού. Για πολλούς ανθρώπους, το βουητό είναι ένα κουδούνισμα στο ένα ή στα δυο αυτιά. Κάποιο το περιγράφουν ως βόμβο, σφύριγμα, κρότο ή σαν βουητό θάλασσας.