Η ανακοίνωση της κυρίας Αλεξίου ότι εγκαταλείπει το τραγούδι δεν ξάφνιασε (εμάς τουλάχιστον), καθώς γνωρίζαμε το πρόβλημα με τη φωνή της. Ήταν άλλωστε και ο λόγος που η κυρία Αλεξίου (προς τιμήν της) δεν εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια σε μουσικές σκηνές, με εξαίρεση όταν βρέθηκε στο πλάι του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου (στο Βύρωνα) και δίπλα στον κύριο Ξαρχάκο με το αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα.

Η κυρία Αλεξίου, είναι και θα παραμείνει (στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου και στην καρδιά μας) μια από τις μεγαλύτερες φωνές και σπουδαίες ερμηνεύτριες που έβγαλε τούτος ο τόπος. Μια φωνή που ενέπνευσε δημιουργούς και νεότερους καλλιτέχνες να ασχοληθούν με το τραγούδι. Μια φωνή που συντρόφευσε γέλια μας, δάκρυα, χορούς, μελαγχολίες, έρωτες που ήρθαν και έρωτες που έφυγαν. 

Η απόφαση της να πει «αντίο» στο τραγούδι γιατί την πρόδωσε η φωνή της, είναι κάτι παραπάνω από γενναία. Δείχνει το ήθος και τη συνέπειά της ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος.

Μα πάνω από όλα δείχνει σεβασμό προς την ίδια, την πορεία της και το κοινό που την αγαπά. Το κοινό που την καταχειροκρότησε σε κάθε ανατριχιαστική ζωντανή της εμφάνιση και της χάρισε απλόχερα την αγάπη και το θαυμασμό του.

Σας ευχαριστούμε για όλα Κυρία Αλεξίου!

Θυμόμαστε τη σπουδαία φωνή της Χαρούλας Αλεξίου που έχει καθορίσει το ελληνικό τραγούδι και έχει μιλήσει στην καρδιά μας, με 10 τραγούδια από τα εκατοντάδες που έχει ερμηνεύσει στη μακρόχρονη και σημαντική πορεία της μέχρι σήμερα.

Φεύγω

Θεός αν είναι

Όλα σε θυμίζουν

Το tango της Νεφέλης

Ζήλεια μου

Ο φαντάρος

Απόψε θέλω να πιω

Τέλι Τέλι Τέλι

Η αγάπη είναι ζάλη

Οδός Αριστοτέλους